10.07.2016 u 14:23 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Uklonite sve toksine iz tijela za samo 3 dana i sprečite nastanak raka

Svi smo svjesni da konzumiranje nezdrave hrane nije dobro za naše zdravlje, ali ne možemo da se nateramo da odustanemo od nje.

toksini-tijelo

Ako želite da izmjenite svoju ishranu i smanjite potrebu za prerađenom hranom, najbolje je da isprobate ovu trodnevnu metodu detoksikacije:

Dva dana prije nego što počnete sa detoksikacijom, prestanite da unosite mliječne proizvode pošto se oni sporo vare i mogu da spreče pročišćavanje. Vaše tijelo mora biti bez toksina koji potiču iz mliječnih proizvoda prije nego što započnete detoksikaciju.

Prvo popijte jednu šolju biljnog laksativa noć prije nego što počnete sa detoksikacijom kako biste očistili svoja crijeva od toksina koji izazivaju zatvor

Loading...

Spremite limunadu od dva cijela limuna i pola šolje vode i popijte je prije doručka. To će vam pomoći da svarite alkalnu hranu i pomoći vašim plućima da se regenerišu.

Nakon doručka popijte 1,5 šolju soka od grejpfruta. Ako ne volite grejpfrut, možete piti sok od ananasa umjesto njega. Ovi sokovi su puni antioksidanata koji održavaju respiratorni sistem zdravim.

Popijte 1-1,5 šolju čistog soka od šargarepe između doručka i ručka kako biste alkalizovali krv za vrijeme detoksikacije. Šargarepe su bogate beta-karotenom koji se u organizmu pretvara u vitamin A i povoljno djeluje na organizam.

U toku ručka popijte 1,5 šolju soka koji sadrži puno kalijuma. Taj sok je najbolje napraviti od celera, peršuna, šargarepa, algi i spanaća.

Sat vremena prije večere popijte šolju čaja za izbacivanje sluzi. On bi trebalo da sadrži đumbir, šipak i mentu. Sve te biljke su odlične za otčepljivanje nosa i respiratornog trakta.

Prije nego što odete na spavanje, popijte 340 ml čistog soka od brusnice kako biste suzbili bakterije u plućima koje mogu uzrokovati infekciju.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: