28.01.2018 u 11:48 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentari

Tumorska oboljenja maternice i jajnika – Narodni recept

Ovo je poznati narodni recept za spomenutu svrhu. Sastoji se u kombiniranju nevena i stolisnika u jednakom dijelu.

caj-neven

Ovo je mjera za 1 dan:

Recept

  • 6 žlica mješavine (neven i stolisnik u jednakom dijelu) na 2,5 l vode
  • 3 žlice švedske grenčice

Čaj se pije o toku dana u količini od 2,5 l. Možete ga radit 2 -3 puta na dan tako da uvijek imate svježe pripremljen čaj. Najbolje je piti po malo i u gutljajima. Pola sata prije jela se u malo čaja dodaje žlice švedske grenčice i na taj način popije. To se napravi pola sata prije svakog obroka i na taj način se potroše 3 žlice švedske grenčice.

Neven se smatra prirodnim ljekovitim sredstvom protiv raka. Čak i kada operacije više nije moguća preporučuje se pijenje čaja od nevena kroz dulje vrijeme.

Stolisnik najbolja biljka za trbuh svake žene. Upotrebljava se za sve tegobe maternice, jajnika. Bilo da se radi o upalama, cistama, problemima vezanih uz menstruaciju, klimakterij…Stolisnik ima jako djelovanje i liječi teške i dugogodišnje bolesti ginekološkog dijela. U teškim oboljenjima je preporuka da se stolisnikov čaj pije koliko je god moguće podnijeti.

Obje biljke izuzetno čiste krv i liječe upale.

Švedska grenčica se smatra sredstvom protiv raka i koristimo je bez izuzetaka kod svih oboljenja.

Kombinacija ove dvije biljke čini idealnu kombinaciju za liječenje oboljenja jajnika i maternice. Bilo da se radi o cistama (dobroćudnim ili zloćudnim), upalama…, čak i u poodmaklom stadiju bolesti ovaj čaj može pomoći. Kako su ginekološki organi povezani s dojkama, pijenje čaja liječi i dojke, odnosno, smatra se sredstvom za suzbijanje raka dojki. U tom se slučaju u ovu čajnu mješavinu dodaje i kopriva.

Izvor: zdravljeirecepti

Vaš komentar na članak: