26.05.2017 u 11:21 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

TOPI MASTI, ČISTI KRV, JAČA SRCE: Samo 3 kašičice učiniće čudo za vaše tijelo!

Napitak od bijelog luka je jedna od stvari koja bi trebalo da bude u posjedu svakog čovjeka koji se iskreno brine o svom zdravlju i zdravlju svojih bliskih. Važno je napomenuti da takav napitak čini čuda za očuvanje zdravlja.

tinktura-bijeli luk

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma. Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca piše uspesnazena.com! Takođe, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nježno čisti cio organizam od štetnih naslaga.

Kako pripremiti napitak od bijelog luka:

  • U staklenu teglu staviti 12 čenova očišćenog bijelog luka, svaki čen isjeći na četiri dijela.
  • Preliti sa pola litre crnog vina.
  • Zatvoriti i ostaviti na pozoru, na sunčanu stranu na 2 nedelje.
  • Svaki dan mućkati po 2-3 puta.

Nakon isteka roka procijediti i preručiti u tamnu staklenu flašu. Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 kafenu kašiku tokom jednog mjeseca. Kuru možete ponoviti poslije 6 mjeseci.

Vjeruje se da bijeli luk ubija patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti i istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema patogenim mikroorganizmima. Korist bijelog luka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je sa njegovom sposobnošću eliminacije lošeg holesterola.

Sem toga, bijeli luk je koristan kod hipertenzije: širi krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog pritiska. U crnom vinu dobijeni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gore navedene osobine, zato će bezuslovno biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, besprijekornom stanju.

Ako ne podnosite alkohol, možete napraviti ljekovitu tinkturu od bijelog luka sa vodom.

Budite zdravi!

Izvor: uspesnazena

loading...
Loading...

Vaš komentar na članak: