20.08.2017 u 19:30 | Zdravlje | Komentari

Svi roditelji na ljetovanju dozvoljavaju djeci OVU STVAR: A moja ćerka će zbog toga DOŽIVOTNO imati OŽILJKE

Otišla je sa roditeljima na ljetovanje u Egipat, a kući se vratila sa ožiljcima koje će nositi do kraja života.

djevojcica-tetovaza

Medison Guliver (7) iz Velike Britanije je, poput većine djece, insistirala da se na ljetovanju tetovira kanom. Roditelji su joj to dopustili, ali nakon povratka kući žalila se da je tetovaža svrbi.

Uskoro su se pojavili i bolni žuljevi koji su morali da budu odstranjeni pod velikom temperturom, zbog čega će do kraja života imati ožiljke.

Tetovaže od crne kane sadrže veliku dozu P-Fenilendiamina, otrovne hemikalije. Ova hemikalija se nalazi i u kremama i farbama za kosu, ali u minimalnim dozama.

- Tetovaža je urađena u salonu u hotelu i tvrde da nije problem u kani već u koži moje ćerke. Ima žuljeve od prsta do lakta i užasno je boli. Bili smo apsolutno nesvjesni opasnosti ovog tetoviranja i mislim da bi morali da upozoravaju ljude u brošurama u salonu - kaže majka devojčice.

- Dijelom ovo jeste moja krivica jer nisam imala pojma o opasnostima, ali je krivica i na salonu što pristaju da tetoviraju djecu. Želimo da ovim slikama pošaljemo upozorenje roditeljima širom svijeta, jer se na svakoj plaži nudi tetoviranje – zaključuje majka.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: