20.01.2021 u 20:57 | Recepti, Zdravlje | Komentari

SPISAK BOLESTI KOD KOJIH POMAŽU ORASI I MED: Evo zašto ih treba jesti najviše tokom zime!

Koristiće vam i ako ste pod emotivnim stresom ili radite na fizičkim poslovima. Med i orasi su vrlo zdrave namirnice.

Naučnici su odabrani dokazima koji sadrže veliku dozu važnih vitamina i minerala, tako da blagotvorno djeluju na čovjekov organizam, a njihova smjesa pomaže u rješavanju mnogih opasnih bolesti.

ORASI MED

Da biste poboljšali rad unutrašnjih organa i cijelog sistema, trebalo bi da odredite jedete sa orasima. Koristiće vam i ako ste pod emocionalnim stresom ili radite na fizičkim poslovima.

Kada redovno jedemo med i orase, u našem organizmu se dešava sljedeće:

Loading...

Ako ste patili od glavobolje, proći će. Normalizuje rad sistema za varenje. Da biste riješili zatvor, koristite ovu slatku smjesu. Pomaže bržem oporavku od porođaja.

Med i orasi su nezamenljivi za žensko zdravlje jer sadrže supstancu koja poboljšava dotok krvi u malim karlicama, a vrijeme povećava i libido.

Kod muškaraca povećavaju potenciju. Za jačanje imuniteta – dovoljno je svakodnevno pojesti malu količinu smješe.

Ako ste već dobili prehladu, pomoći će vam da brzo oslobodite zapušenog nosa i upale grla. Ako patite od anemije, jedite ove namirnice jer sadrže gvožđe, cink, mangan i gvožđe.

Med i orasi stabilizuju metaboličke poremećaje. Preporučuje se da tokom intenzivnog umnog rada daju više ovih namirnica, koje poboljšavaju koncentraciju. Orasi sadrže sastojke koji ublažavaju reumatične bolove.

Tokom zimskog perioda imunitet slaba, tijelo postaje podložno različitim infekcijama. Ojačajte svoj organizam ovim namirnicama i sačuvajte zdravlje, ono što je najvažnije!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.

Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: stil.kurir.rs

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: