06.04.2016 u 7:11 | Zdravlje | Komentari

Slana pasta tibetanskih monaha za zdravlje zuba

Kod tibetanskih monaha zubi ostaju zdravi do duboke starosti, čak i u drevnim vremenima, kada u ovim planinskim predjelima za stomatologa nikad nisu čuli, piše uspesnazena.com!

zubi-cetkica

Želite li da znate njihovu tajnu?

zubi-rastvorU pola čaše prokuvane i ohlađene vode sipajte supenu kašiku krupne soli. U roku jednog minuta energično mješajte kašikom, a zatim skinite formiranu pjenu.

Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala, i perite ovom smjesom zube uobičajenim pokretima, ujutro i uveče nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube. Zubi od ovoga postaju jako bijeli, a desni jačaju i dobijaju ružičastu boju.

Ne očajavajte, osjetićete nalagodnost u početku: na slanu vodu odmah „odjeknu“ zubi pojačanom osjetljivošću na hladno-vruće i kiselo-slatko. Postaju osjetljiviji jer se malo izbrusi gleđ sa njih.

Uzgred, takve neprijatne osjećaje daju i veoma skupe paste za osjetljive zube. Strpite se malo: „slana“ pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne šupljine, već za veoma kratko vrijeme ojačava zubnu gleđ, „zacementiravši“ pukotine i neravnine na zubima.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: