21.07.2017 u 8:57 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Samo jedan sastojak vam je dovoljan da obnovite i zaštitite vaše hrskavice i zglobove!

Mnoge osobe imaju problema sa kostima i zglobovima. Kako biste se bolje osjećali, ojačali kosti, te smanjili bolove, poslušajte ove savjete:

kosti-zglobovi

Unosite što više kalcijuma i vitamina D i C. Zato konzumirajte mliječne proizvode. Kako biste unijeli što više vitamina C , jedite limun, jabuke,ostalo voće, zeleno povrće itd. Tako ćete potaći proizvodnju kolagena, bjelančevine koja gradi kosti i bićete puno zdraviji. Bez kolagena, kosti postaju krhke.

Zdrava prehrana je ključ zdravlja. Osim toga bitna je i fizička aktivnost, stoga radite određene vježbe kako bi vaše kosti bile aktivne. Ono što vam još može pomoći jeste da vježbate u vodi. Ne vježbajte naglo, ali bitno je da budete fizički aktivni.

Nije dobro da ukoliko imate bolove da često uzimate analgetike. Analgetici će vam smanjiti bol, ali će zato oštetiti druge organe i stvoriti vam ovisnost. Koristite ih rjeđe.

Okrenite se prirodi i ukoliko imate artritis ili neku bolest kostiju, samo napravite mješavinu cimeta i meda i izmasirajte bolna područja. Bolovi će nestati. Možete je i konzumirati jer je vrlo zdrava. Samo nikada ne uzimajte sam cimet jer vam može polenuti i izazvati težak kašalj.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: