05.10.2015 u 19:30 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

RUSKI MELEM ZA CIJELI NIZ BOLESTI: Recept koji se prenosi sa koljena na koljeno!

Radi se o starijem ruskom receptu koji se prenosi u narodu sa koljena na koljeno, važi za recept kojeg je lako napraviti, a pomaže kod mnogih bolesti.

tegla-mast

Za ovaj melem potrebno vam je:

400 ml hladno cijeđenog ulja, po mogućnosti maslinovog. Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lijep i jači miris. 1 jaje, po mogućnosti domaće, organsko, 60 g pčelinjeg voska.

Priprema:

Skuhati jaje, uzeti žumance i izgnječiti. Staviti ulje u šerpicu i u njega vosak. Uključiti na laganu vatru.

Loading...

Kad se vosak otopi, dodajemo žumance. Malo po malo, mrvicu po mrvicu stavljamo u šerpicu. Ulje treba da pucketa, ako počne da pjeni sklonite s vatre, pa opet vratite dok ne umiješate cijelo žumance.

Nakoan toga, procijedite kroz cijediljku i sipajte u teglu. Dobro bi bilo da dok se ne stegne promješate par puta kako vosak ne bi pao na dno.

Korišćenje:

Mast je veoma efikasna. Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

Ovaj melem pomaže kod:

1. upala sinusa: Istopite mast u kasici i odmah naspite u pipetu. Da ne bi se mast stegla, radite ovo brzo. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Ljekari tvrde da možete se otarasiti i mjesečnog sinusitisa. Mast „probija“ sinuse i povlači na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.

2. Gnojni otitis: Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uho. Po potrebi mjenjati, uz to mazati mast iz za uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se liječe svi otitis, ne samo gnojni.

3. Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika: Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi naveče, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces puca.

4. Bronhitis, bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu, čmičke na očima: Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašičice masti.

5. Ženske bolesti: fibromiomi do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis. U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uveče. Postoje tvrdnje da poslije desetak dana, od ciste bi trebale ostati samo uspomene. Za fibromiomi treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, prione u mast, od gore – najlon kesa. Po mogućnosti, menjati na svaka 2 sata.

6. Opekotine, čirevi, rane, ostrva, zubobolja, bol u zglobovima: Nanosi se na obolelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.

Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni.

7. trofičkim čirevi, gangrena: takođe stavljati papirne salvete natopljene mašću i mjenjati na svaka 2 sata. Iz rana bi obilato trebao početi curiti gnoj.

8. Kod liječenja hemoroida: pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

9. Sve što se maže – radi se na noć. Obloge na bolesne zglobove, koljena – umotavati.

10. Mast je dobra za ojačavanje noktiju: utrljati u nokte preko noći.

Napomena:vosak mora biti naturalni, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju – bolje je maslinovo.

Izvor: web-tribune

Vaš komentar na članak: