03.10.2014 u 21:14 | Zdravlje | Komentari

Riješite se čukljeva

Čukljevi – sami po sebi su naslage soli. Njihovom formiranju doprinose: gripa, angina, giht, loš metabolizam, pogriješna ishrana, reumatske infekcije i dugo nošenje neudobne obuće.
Čukljevi na nogama su prava „noćna mora“ za ljude: veoma je teško pronaći odgovarajuću obuću, žuljaju, smetaju, bole i pored svega toga – daju vrlo ružan izgled noge.

download (3)

Recept:

Uveče, 1 kašiku izsitnjenog lovorovog lista preliti sa 300 ml vode i kuhati 5 minuta ( u emaliranom sudu).

Poslije sve pretresti u termos i ostaviti do ujutru. Ujutru procjediti i piti u toku dana manjim gutljajima (nemojte popiti sve odjednom!)

Postupak raditi 3 dana uzastopno, pripremajući svako veče svjež napitak. Tretman ponovite ponovo za 7 dana.

Loading...

Nemojte da se iznenadite ako budete imali čestu potrebu za mokrenjem. Ovo je znak da su se soli u organizmu počele rastvarati i pomalo iritirati bešiku. Rezultat ćete osjetiti poslije desetak dana. Pojaviće se lakoća u cijelom tjelu, pročiće bolovi u zglobovima.

Ovaj recept je takođe efikasan kod prirodnog razbijanja kamena u žući i pretvaranje njega u pjesak.

Ovaj način liječenja trajaće oko 2 meseca, i čukljevi na nogama nestaće u potpunosti.

Uzmite 5 velikih lovorovih lista, isitnite ih i zalijte sa 100 ml 96%-nog alkohola. Ostaviti da odstoji nedelju dana, poslije procijediti.

Dobijenom smjesom mazati cukljeve, ali pre toga neophodno dobro napariti noge u toploj vodi (3 l vode i 1 kašika sode bikarbone).

Zatim obrišite noge, namažite, obujte kratke pamučne čarape i lezite.

Odlično sredstvo za oslobađanje od bolnih čukljeva, zglobova i drugih izraslina je jod sa aspirinom.

Isitniti 5 tableta aspirina ili andola (od 200 mg) u 10 ml joda.

Promućkati, dok se aspirin ne rastvori u jodu i ne postane bezbojan.

Ovim rastvorom mazati bolna mjesta ( čukljeve , bolne zglobove i druge izrasline) svako veče. Posle toga obavezno utopliti preko noći. Brzo ćete osetiti pozitivan efekat.

Običan sapun ublažava bol i upalu sa defomisanih čukljeva.

Narendajte sapun, nanesite na bolno mjesto i dobro izmasirajte. Isperite, osušite i nacrtajte mrežicu sa jodom. Najbolje je umočiti štapić za uši u povidon jod, pa preko čukljeva nacrtati jodom mrežu. To je mreža horizontalnih i vertikalnih linija, odnosno kvadratica, na rastojanju od oko 1 cm. Ovako namazan jod se najbolje apsorbuje. Treba pustiti da se jod osuši na koži, pa tek poslije toga obući čarape. Kura liječenja je 30 dana.

Čukljeve možete mazati rastvorom limunovog soka i joda u istim proporcijama, sto je takođe efikasno i kod „petnog trna„.

Izvor: prirodni-lijek

Vaš komentar na članak: