01.09.2017 u 9:31 | Recepti, Zdravlje | Komentari

RECEPT ZA SVE MENSTRUALNE PROBLEME KOJI ELIMINIŠE BOL I POVEĆAVA PLODNOST

Mnoge žene imaju problema sa neredovnim ciklusom, bolovima i sl. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da napravite čaj koji će vam pomoći kod tih problema.

zenski-problemi

Dobar je i za plodnost. Ipak, morate dobro paziti kako i u kojim količinama ga pijete. Također, znamo da većina žena odmah poseže za analgetikom kada osjete bolove.

Nemojte to raditi jer iako vam smanji bol, šteti vašim drugim organima i izaziva vam ovisnost. Stoga se radije odlučite za prirodno rješenje poput čaja.

Loading...

Vratimo se na čaj o kojem smo vam pričali, evo šta vam je potrebno:

-50 g osušenih listova ćare

-100 g nadzemnog dijela hajdučke trave

-100 g osušenih cvjetova nevena.

Pomiješajte ove sastojke i odvojite 2 supene kašike i stavite ih u litar ključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta. Potom procijedite i sačekajte da se malo ohladi.

Čaj pijte u gutljajima i to u toku nekoliko sati. Pije se litar dnevno, s tim da se pola litra pije prijepodne, a pola poslijepodne. Opet u malim gutljajima.

Nakon 2 mjeseca redovne konzumacije, pauzirajte 2 sedmice, pa ponovite. Ne preporučuje se upotreba ukoliko imate obilno krvarenje.

Savjetujemo vas i da vodite računa o krvarenjima da li je obilno, da li je redovno. Takvi problemi(neredovan ciklus, menstruacija kasni i po nekoliko mjeseci) mogu upućivati na ciste na jajnicima i mogu vam stvoriti mnoge probleme, pa i neplodnost. Stoga, bitno je da znate u čemu je problem jer se da riješiti.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: