Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

08.12.2014 u 19:32 | Recepti, Voće i povrće, Zdravlje | Komentara:

PROVJERENO DJELOVANJE: Ovaj sok od 3 sastojka prevenira rak, liječi bubrege i mnoge druge bolesti

Advertisement

Cikla je vrlo moćna namirnica, a činjenica da ima zagrijavajuća svojstva čini je idealnom za zimske mjesece. Jedinstvena je zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida te je sjajan izvor folne kiseline. Cikla je prepuna antioksidanata koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti, a u kombinaciji s mrkvom i jabukom može učiniti mnogo za vaše zdravlje. Naime, recepturu ovo soka čine dvije mrkve, cikla i jabuka.

1_329386

Najbolje je ciklu iscijediti pomoću sokovnika te dobiveni sok ostaviti da odstoji sat vremena u staklenoj čaši u hladnjaku. Nakon toga joj dodajte iscijeđen sok od mrkve i jabuke. Dobivenom napitku nemojte ništa dodavati već ga pijte oko pola sata prije doručka.

Važno je da ne pomiješate sve sastojke odjednom. Prvo se priprema sok od cikle koji mora odstajati neko vreme u hladnjaku u otvorenoj staklenci. Na taj se način se eliminiraju neke štetne supstance cikle koje mogu izazvati mučninu, povraćanje, vrtoglavicu. Kada ove supstance dođu u reakciju s kisikom, gube svoja svojstva i ne izazivaju nuspojave.

Ovaj će zdravi napitak prevenirati razvoj raka te spriječiti oboljenja jetre, bubrega, pomoći će u liječenju čira te ojačati imunitet. Eliminirat će toksine iz tijela, a popravit će se i vaš zadah. Izvrstan je za žene jer ublažava menstrualne bolove. Popravlja krvnu sliku i normalizira stanje krvnih žila.

Izvor: dnevno

loading...

Vaš komentar na članak: