23.03.2016 u 18:03 | Recepti, Zdravlje | Komentari

PROVJERENO DJELOVANJE: Ovaj sok od 3 sastojka prevenira rak, liječi bubrege i mnoge druge bolesti

Riječl je o namirnici koja je dostupna zimi pa je za ove hladne dane koji nose prehlade upravo ovaj sok najprikladniji.

napitak.salo

Cikla je vrlo moćna namirnica, a činjenica da ima zagrijavajuća svojstva čini je idealnom za zimske mjesece. Jedinstvena je zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida te je sjajan izvor folne kiseline. Cikla je prepuna antioksidanata koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti, a u kombinaciji s mrkvom i jabukom može učiniti mnogo za vaše zdravlje. Naime, recepturu ovog soka čine dvije mrkve, cikla i jabuka.

Najbolje je ciklu iscijediti pomoću sokovnika te dobiveni sok ostaviti da odstoji sat vremena u staklenoj čaši u hladnjaku. Nakon toga joj dodajte iscijeđen sok od mrkve i jabuke. Dobivenom napitku nemojte ništa dodavati, već ga pijte oko pola sata prije doručka.

Važno je da ne pomiješate sve sastojke odjednom. Prvo se priprema sok od cikle koji mora odstajati neko vrijeme u hladnjaku u otvorenoj staklenci. Tako se eliminiraju neke štetne supstance cikle koje mogu izazvati mučninu, povraćanje, vrtoglavicu. Kada ove supstance dođu u reakciju s kisikom, gubi svoja svojstva i ne izazivaju nuspojave.

Ovaj će zdravi napitak prevenirati razvoj raka te spriječiti oboljenja jetre, bubrega, pomoći će u liječenju čira te ojačati imunitet. Uklonit će toksine iz tijela, a popravit će se i vaš zadah. Izvrstan je za žene jer ublažava menstrualne bolove. Popravlja krvnu sliku i normalizira stanje krvnih žila.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: