29.12.2020 u 22:40 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

PROFESOR DOKTOR BUBNOVSKI: Ovako sam izliječio sebe i mnoge ljude, poštujući ova pravila

Profesor Sergej Bubnovski je poznati ljekar u Rusiji i autor brojnih knjiga, koji je i sam jedva uspjeo da pobjegne od oštrih kandži bolesti. Iznenađujuće je, međutim, da to nije učinio uz pomoć lijekova.

sergej-bubnovski

Da bi povratio narušeno zdravlje, Bubnovski je iskoristio skrivene rezerve svog tijela i u ovoj bici izašao kao pobjednik. Kineziterapija je sistem liječenja koju je stvorio on, a koji danas čak i beznadežne pacijente postavlja na noge.

Evo nekoliko izjava autora tehnike Sergeja Bubnovskog, koje odaju počast slavnom ljekaru.

KINEZITERAPIJA BUBNOVSKOG

Loading...

Ne oslanjajte se na čudotvorne tablete. Koristite unutrašnje rezerve svog tijela. Redovno radite jutarnje vježbe, a takođe i čučnjeve.

Nijedan kardiolog na svijetu ne može da mi pokaže pacijenta koji se oporavio od hipertenzije uzimanjem lijekova. Odnosno, prvo se stavi na jednu tabletu, pa na cijelu šaku…

Nisam vidjeo zdrave ljude kako izlaze iz bolnice, vidjeo sam preživjele. I on sam je danas od invalida postao potpuno zdrav.

Kada imate bolove u grudima, poslušno odlazite u apoteku i zavisite od lijekova koji navodno pomažu u sprečavanju koronarne bolesti. Zapravo, ne postoji profilaksa, bolest se pogoršava. Jer je bol iza grudne kosti posljedica tjelesne slabosti, a ne uzrok.

Ako već imate 40 godina, ljekar kaže: “Šta možeš, dušo, stigle godine!” i prepisuje tablete. A osoba ih pije i primjećuje: to ne pomaže! A za lijekove nema dovoljno novca! A onda počinje da čita knjige o alternativnoj medicini i otkriva druge lijekove – kretanje, disanje.

Paradoks je: u našoj zemlji ljekar djecu koja su imala bolest izuzima iz fizičkog vaspitanja! Iz nekog razloga se vjeruje da će se osoba u pokretu sigurno razboljeti, ali ležanje u krevetu će se oporaviti. Ali, kao što znate, voda ne protiče ispod ležećeg kamena.

Svakodnevni čučnjevi sa ravnim leđima pomoći će vam da se riješite mnogih problema.

U akutnom bolu stavljamo hladni oblog za ublažavanje otoka i poboljšanje mikrocirkulacije. Bol je uvijek otok, nakupljanje tečnosti. I treba da radite vježbe koje bi pumpale tečnost iz zglobova.

Angina pektoris je takođe zapaljenje unutrašnje obloge krvnih sudova. I postoji bol iza grudne kosti. A mi, umjesto da radimo vježbe, pumpajući ovaj dio krvnih sudova, odlazimo u krevet i počinjemo da gutamo tablete. Ali nisam video nijednu osobu koja bi se „kotrljala“ ležeći, gutajući tablete.

Baviti se gimnastikom kada vas boli, to predstavlja zadovoljstvo. Za mene je jedini zaista srećan sat u danu kada se ujutru bavim gimnastikom. Pošto ne stariš, postaješ mlađi. Kod osobe koja redovno vježba, umjesto starih ćelija pojavljuju se mlade ćelije.

Radim ovu trijadu: čučnjevi, sklekovi, trbušnjake.

Upoznao sam jednom prilikom umjetnika Borisa Efimovoma, koji je živeo 108 godina. Bio je tako mali starac, živahan čovjek! Pitam ga: “Šta radiš da bi živjeo toliko dugo?” „Ništa“, odgovara, „čučnem 450 (!) puta dnevno.“ A ovo je univerzalni način guranja krvi kroz tijelo!

Ako svakodnevno čučnite ravnih leđa (10 puta – gutljaj vode, ponovo 10 puta – još jedan gutljaj vode), mnogi problemi će nestati. Ovo je posebno važno za one koji puno sjede za računarom – računovođe, dizajnere, programere.

Slušajući ove savjete, samo želim da kažem: „Sve genijalno je jednostavno!“ Profesor Bubnovski je mnoge ljude stavio na noge, zato nemojte žuriti da trčite u apoteku na prvu nelagodu.

Možda biste trebali poslušati savjete ljekara i pokušati sami da se nosite sa bolešću. Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima. Budite zdravi i ne povređujte!

Izvor: dnevni

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: