04.09.2017 u 6:45 | Zdravlje | Komentari

Probajte bez tableta: Kupus je prirodni lijek protiv glavobolje, zob protiv upale!

Za otklanjanje lakših tegoba stručnjaci za alternativnu medicinu preporučuju primjenu ljekovitih namirnica.

tablete-pixabay

Ne morate odmah da posežete za tabletama kada vas zaboli glava ili vas ukoče leđa. Za otklanjanje lakših tegoba stručnjaci za alternativnu medicinu preporučuju primjenu ljekovitih namirnica.

Obloge od svježeg kupusa pravi su prirodni “preparat” protiv glavobolje. Stavite nekoliko listova kupusa u rernu da smekšaju i ugriju se, pa njima oblažite glavu tri puta na dan, sve dok bol ne prođe.

U slučaju opekotina možete da narendate sirov krompir i kao oblogu stavite na bolno mjesto. Obloge možete da napravite i od hladnog mlijeka koje istovremeno spriječava i pojavu plikova. Jednako efikasno je i laneno ulje, dovoljno je da komadić vate natopite uljem i da namažete opekotinu.

Zob pomaže u slučaju upale zglobova i išijasa. Na bolna mjesta možete da stavljate obloge od kuhane vruće zobi, koje bi trebalo da mijenjate na četiri sata. Ili, ako vam više odgovara, napravite ljekoviti čaj. Kašičicu zobi kuhajte dva do tri minuta u 2 dl vode, zatim procijedite i pijte nekoliko puta u toku dana po jednu šoljicu

Izvor: novosti

Vaš komentar na članak: