16.10.2021 u 6:49 | Ljepota, Zdravlje | Komentari

Prirodni lijekovi za herpes na usni – Ova 3 kućna lijeka koji “brišu” sve herpese

Želite li čim prije zaustaviti herpes i ublažiti simptome isprobajte ovaj prirodni lijek za herpes na usni.

usne-g935e6c9bc_1280

Herpes na usni obično nastupa dva do tri dana nakon pojave prvih simptoma. Simptomi koji prethode herpesu su lokalizirani svrbež, bol i neugodno peckanje. Vrlo brzo nakon pojave simptoma koža na tom mjestu nabubri, pocrveni i postaje bolna. Na uzdignuću se javljaju sitni mjehurići ispunjeni svijetlom gotovo bezbojnom tekućinom.

Herpes se najčešće javlja sa vanjske strane usta ili usana, te negdje u tom području pored. Mjehurići s vremenom pucaju, što dovodi do stvaranja žutih krasti i ranica koje obično zacijele u roku od 7 do 10 dana. Napomena: Tekst se odnosi na Herpes HSV1 virus

Prirodni lijek za herpes na usni

Herpes u većini slučajeva prolazi sam od sebe i ne zahtjeva posebno liječenje. Ipak, kod vrlo čestih recidiva provodi se terapija antivirusnim lijekovima koji se mogu uzeti na recept. U takvim slučajevima, liječenje se treba provesti odmah nakon izbijanja simptoma herpesa, pa je dobro u kućnim zalihama imati lijek za herpes koje vam je prije propisao liječnik.

Loading...

Prirodni lijek za herpes: čaj od kadulje, čaj od ružmarina, korijena čička ili livadske djeteline. Pored čajeva, u liječenju herpesa veoma je bitno da osoba izbjegava stres, da miruje i konzumira laganiju hranu. Na mjestu izbijanja herpesa možete držati kocku leda, to bi trebalo ublažiti samu pojavu herpesa.

Češnjak protiv herpesa – Na mjestu izbijanja herpesa držite češanj češnjaka. Naravno, češnjak treba da bude svjež. Jedan češanj češnjaka držite na mjestu nekih pet minuta, te ga zamijenite svježim.

Jabučni ocat je snažno antibakterijsko i antivirusno sredstvo koje učinkovito uništava mikroorganizme. Stoga se može koristiti za liječenje različitih infekcija kože, uključujući herpes. Razrijedite jabučni ocat s vodom i pomoću vate nanesite na usne.

Pasta za zube protiv herpesa – Kod prvih znakova nastanka herpesa može pomoći i pasta za zube. Namažite u tankom sloju zahvaćeno područje i pustite da se posuši.

Propolis ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Učinkovito uklanja bol i osjećaj pecanja te svrbeža. Namažite nekoliko puta dnevno područje herpesa.

Za herpes na usni pomaže ulje od peperminta, ulje čajevca, ulje od origana i eukaliptusovo ulje. Ova ulja imaju snažna antivirusna svojstva i lako smiruju nadraženost.

Primjenom nekoliko kapi ulja na ulkuse možete smanjiti oticanje i ubrzati zarastanje rane uništavanjem virusa. Nanesite ih nekoliko puta dnevno za brže rezultate.

Soda bikarbona protiv herpesa

Soda bikarbona ublažava bolove i ubrzat će zacjeljivanje herpesa. Namočite pamučnu vaticu u vodu, na nju stavite sodu bikarbonu i smjesu utrljajte na herpes.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: