30.09.2014 u 21:15 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentari

Prirodni lijek protiv Escherichie coli (Ešerihija koli)

Ovo je recept od časne sestre iz Posušja, za koju se zna dosta u Hrvatskoj i u BiH, pa budući je mene spasila od Echerichie coli tijekom trudnoće, nakon što mi 2 antibiotika nisu pomogla, MORAM ovo podijeliti s vama, u nadi da vam ipak neće trebati…

eserihija-koli

Sastojci:

- 25 dkgkorjena peršina
- 25 dkglimuna s korom
- 20 dkgmeda
- 2 dclmaslinovog ulja

f20adb98392733c756a7299a3533efa2_header

Priprema:

1. Korjen peršina oprati, pa samljeti na mašinu, a isto tako i limun. Sve ZAJEDNO izmiješati, u to staviti 20dkg meda i 2 dcl maslinovog ulja. Spremiti u čistu staklenku.
Posluživanje:
Uzimati jednu veliku žlicu prije doručka, jednu prije večere, dok se sve ne potroši. Poslije uzimanja lijeka napraviti nalaze. Ako ima još bakterija, lijek ponoviti još jednom dozom.

Nešto više o Ešerihiji:
Ešerihija koli često izaziva upale mokraćnih kanala, koje mogu da pređu u hronične ukoliko se ne leče pravilno, a mnogo češće se javlja kod žena nego kod muškaraca Urinarne infekcije su česta oboljenja žena. One pogađaju čak četiri petine pripadnica lepšeg pola.

Nastaju kao posledica smanjene otpornosti organizma, neodgovarajućeg odžavanja higijene, čestog zadržavanja mokraće, a kod žena postoji i preduslov anatomske prirode-kratka uretra, spoljni mokraćni kanal, koji omogućava bakterijama da dospeju do bešike. Većinu infekcija mokraćnih puteva izaziva bakterija Ešerihija koli koja se normalno nalazi u debelom crevu.

Izvor: coolinarika.com

Vaš komentar na članak: