08.05.2016 u 13:08 | Recepti, Zdravlje | Komentari

PREKINITE PITI TABLETE: Topla voda s limunom pomaže kod OVIH tegoba!

Čaša tople vode s limunom na prazan želudac ispire tijelo, pomaže probavu, bori se protiv gladi, potiče gubitak težine.

PHOTO: flickr

PHOTO: flickr

Čaša tople vode s limun prva je stvar koju ujutro morate uzeti na prazan želudac. A vašem tijelu i zdravlju koristit će na razne načine. Limunov sok je prepun antioksidansa, proteina, vitamina B i C, flavonoida, fosfora, kalija, ugljikohidrata i hlapivih ulja. Osim toga ima antibakterijska, antivirusna i imuno pojačavajuća svojstva. Ova kombinacija pomaže u jačanju imunološkog sustava i odlična je pri borbi protiv infekcija zbog visoke razine bioflavonoida, pektina, limonena, limunske kiseline, magnezija, kalcija i vitamina, piše Livingtraditionaly.com

Čaša tople vode s limunom na prazan želudac ispire tijelo, pomaže probavu, bori se protiv gladi, potiče gubitak težine. Stoga, prestanite se trovati umjetnim lijekovima, prestanite piti tablete i vratite se prirodi!

Ovo su razlozi zbog kojih ćete piti toplu vodu s limunom ujutro.

Pomaže liječiti akne

Konzumiranje tople vode s limunom pomaže uravnotežiti kiselinu metabolizma, te spriječava pojavljivanje akni. Kako bi se riješili akni možete i razvodnjeni sok od limuna utrljati u lice.

Borac za mršavljenje

Vitamini i enzimi u limun pomažu regulirati razinu šećera u krvi kako bi održali normalnu razinu težine. Pektin vlakana pomaže u borbi protiv osjećaja gladi. Limunov sok potiče proizvodnju žuči.

Loading...

Ispire bubrežne kamence

Kalij u limun pomaže povećati citratne razine u urinu kako bi se spriječilo formiranje kamena u bubregu.

Lijek protiv prehlade i gripe l

Limuni su bogati vitaminom C, što je prirodni antioksidans koji jača imunološki sustav i ima antivirusno i antibakterijska svojstva.

Tvrđi nokti

Voda s limunom povećava čvrstoću noktiju

Smanjuje upale

Limun ima protuupalna svojstva. Pomažu neutralizirati kiselost koja je glavni uzrok upale tkiva.

Ublažava bolove u mišićima nakon vježbanja

Nakon napornog treninga sve što trebate napraviti je iscijediti limun u čašu vode i osjetit ćete ublažavanje bolova.

Smanjuje oticanje zglobova i bol

Voda s limunom može pomoći u smanjenju mokraćne kiseline u zglobovima, što je jedan od glavnih uzroka upale, pogotovo što tiče artritisa.

Pomaže protiv kolitisa

Kolitis je neravnoteža alkalne razine u tijelu, tako da nije ni čudo da limun može pomoći s ovim. Pijenjem čaše vode s limunom pH razine ćete vratiti u ravnotežu i smanjiti kiselost.

Izvor: dnevno/livingtraditionally

Vaš komentar na članak: