02.08.2015 u 15:25 | Biljke, Zdravlje | Komentari

PREDOBRO: Ovo je jedina biljka koja može prirodno povećati grudi!

Žene koje su probale, kažu da djeluje!

Pisakavica je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka koja datira još od doba starih Egipćana i Hipokrata. Ona se može svrstati u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cijenjena. U liječenju i prehrani koristi se njeno sjeme, koje je neizbježan sastojak curryja i drugih začinskih mješavina veoma popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku.

piskavica

Sjeme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata. Među ljekovitim spojevima su kolin, trigonelin diosgenin, jamogenin, tigogenin i neotigogenin. Od vrijednih minerala, sadrži bakar, željezo, magnezij i mangan, piše alternativa za vas.

Ljekovita svojstva piskavice

Postoji nekoliko načina upotrebe ovog korisnog sjemena. U zapadnoj biljnoj medicini, pije se u obliku čaja za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, prsa i gornjeg respiratornog trakta.

Djelotvorna je i protiv alergija i peludne groznice. Kada se koristi kao iscrpina ili prah, do izražaja dolaze njena dubinska svojstva te postaje vrijedan tonik i superhrana. Stimulira metabolizam jetre i bubrega te općenito zagrijava tijelo. Piskavica smiruje i liječi sluznicu dišnog, probavnog i urogenitalnog trakta. Snižava kolesterol u krvi već nakon 10 dana primjene.

Loading...

Povećava grudi

Mada zvuči nevjerojatno, piskavica je jedina biljka na svijetu koja može na prirodni način povećati grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utječe na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Žene koje su isprobale, tvrde da djeluje!

Recept: u zdjelu ulite dvije šalice vode preko jedne šalice piskavice, dodajte malo bosiljka, kima, i sladića. Neka sve prokuha, a zatim ostavite pola sata da se ohladi. Nakon cijeđena dodajte sok od limuna i med prema ukusu. Pijte jednu do dvije šalicu dnevno, nikako više.

Osim za ljepotu, dobra je i za dojilje jer potiče proizvodnju mlijeka, umiruje dojenčad, opskrbljuje ih željezom i pomaže u dobivanju na težini. Također, smanjuje tegobe PMS-a. Zbog djelovanja na maternicu konzumirajte je par dana prije poroda, jer potiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača spolnu moć i liječi mnoge spolne probleme.

Osim toga Piskavica u liječenju probavnog sustava djeluje na nekoliko načina: stimulira probavu, budi apetit i uklanja višak sluzi. Svojim sluzavim sastojcima štiti i iscjeljuje probavnu sluznicu, smanjuje kolike i grčeve te pokreće crijeva. Kao gorki tonik ima i povoljan učinak na jetru i slezenu poboljšavajući njihov metabolizam. Koristi se kod teške probave, manjka apetita, slabosti, kolika, proljeva i povećanja jetre i slezene. Kako je god pripremljena ili korištena, ima opor i gorak okus. Može se navbaviti u bilo kojoj biljnoj ljekarni!

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: