05.06.2017 u 9:28 | Recepti, Zdravlje | Komentari

POZNATI STOMATOLOG PREPORUČIO: Najbolji prirodni lijek za ZUBOBOLJU, bol nestaje u trenu!

Nije svaka zubobolja razlog da posjetite stomatologa i uzalud trošite svoj novac. Postoje prirodni i lako dostupni načini da pomognete sami sebi, potpuno prirodno.

stomatolog-zub

Najnovija istraživanja pokazuju da ulje klinčića može učinkovito pobijediti zubobolju! Naime, Journal of Dentistry objavio je studiju koja sugeriše da ulje klinčića djeluje isto kao benzocaine u ublažavanju boli i hronične boli zuba. Ovaj prirodni lijek smatra se izuzetno učinkovitim u ublažavanju zubobolje, a mnoge kulture ga koriste za liječenje oralne boli stoljećima.

Pored klinčića preporučuje se i dobro poznata supernamirnica, češnjak. Topikalna primjena češnjaka će uzrokovati ukočenost u bolnom području i time će ublažiti bol. Češnjak je bogat manganom, koji je važan za metabolizam i čvrstoću kostiju. Također, češnjak sadrži hemijsku komponentu, eugenol, koji stimuliše cirkulaciju krvi i koji je koristan za kardiovaskularni sistem.

Osim toga, češnjak je snažan antioksidans koji čisti tijelo od slobodnih radikala i jača imunološki sistem. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu i podijelite sa svojim prijateljima.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: