10.09.2016 u 5:49 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentari

Poznata ruska liječnica otkriva: Šolja ovog čaja dnevno i nagon za pušenjem prestaje! (RECEPT)

Ruska liječnica jamči da ćete u roku od 3 mjeseca izgubiti želju za cigaretama

caj-od-bokvice

Poznati ruski gastroenterolog, dr Antonina Šćipina savjetuje pacijentima da za odvikavanje od pušenja koriste jednostavan, ali vrlo djelotvoran čaj, prenosi Prirodna-medicina-recepti.

“Uzmite jedan prstohvat usitnjenog sušenog lišća bokvice (muški trputac), stavite u staklenku i prelijte s pola litre kipuće vode. Poklopite posudu s čajem i ostavite da odstoji dva sata. Tijekom dana treba popiti cijeli sadržaj staklenke. Tako treba svakodnevno pripremati i piti ovaj čaj, tijekom 3 mjeseca “, otkriva slavna liječnica.

Možete također žvakati i svježe listove!

Loading...

Pokušajte i bit ćete ugodno iznenađeni kako ćete izgubiti svaku želju da pripalite cigaretu!

Zašto ovo djeluje?

Bokvica, poznata i kao konjska rebra, mala bokvica, koncula, žilovlak, trputac (lat. Plantago), je rod biljaka iz porodice Plantaginaceae. Ovaj rod se sastoji od oko 200 vrsta. Najvećim dijelom to su zeljaste, jednogodišnje biljke, dok su neke od njih manji grmovi visoki do 60 cm.

Koristi se od drevnih vremena kao biljni preparat. U narodnoj medicini se više cijeni muška bokvica (Herba Plantaginis lanceolatae) bokvica muška ili trputac muški. Za lijek se skupljaju korijen, listovi prije cvjetanja, te sjeme nakon sazrijevanja. List bokvice djeluje kao astringent (sredstvo za zatvaranje), kao protivotrov, antimikrobno, antiupalno i antihistaminsko sredstvo, kao i sredstvo za ublažavanje kašlja, iskašljavanje, diuretik i slično.

U narodnoj medicini bokvica se najčešće koristi za liječenje kašlja, i pomaže kod svih dišnih problema. Pospješuje izbacivanje sekreta i šlajma iz pluća i nosa. Travari preporučuju bokvicu za hripavac, astmu, upalu pluća, a može se koristiti i za ublažavanje tegoba koje dolaze s tuberkulozom. Svježi sok ili ispasiran list ubrzava zarastanje otvorenih rana i modrica.

Dokazalo se da bokvica stvara odbojnost prema pušenju i smanjuje potrebu organizma za nikotinom.

Koristi se u tom slučaju kao čaj, a i žvakanje svježeg lista pomaže kod odvikavanja od pušenja.

Izvor: prirodna-medicina-recepti

Vaš komentar na članak: