10.11.2020 u 18:11 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

Potpuno sam izbacio hljeb iz ishrane i to savjetujem svim svojim pacijentima. Evo zašto: Izričit je nutricionista Hruščov!

Doktor medicine, nutricionista Viktor Hruščov tvrdi da svako od nas mora da iz ishrane izbaci savremeni hljeb.

breads-1417868_1280

“Činjenica je da ako jedemo hljeb sa kvascem, onda kvasac, ulazeći u naš krvotok, počije da se množi, troši naše vitamine, elemente u tragovima, proteine.

A istovremeno izlučuju proizvode – toksine. Tj. kvasac parazirita u našem tijelu. A moderan hljeb smatram jednim od najstrašnijih izuma čovječanstva.

Savremeni kvasac pretvara se u kapsule glutena tokom pečenja. A u crijevima se oslobaša iz ovih kapsula i oštećuje sluznicu, narušava normalnu crijevnu mikrofloru.

Loading...

Štaviše, parazitiraju ne samo u crijevima, već u krvnoj plazmi i razmnožava se slobodno tijelom. To može rezultirati različitim vrstama intolerancije, gljivičnim bolestima, oštećenim imunitetom, što može dovesti do mnogih hroničnih bolesti i neoplastičnih procesa.

A ako prestanemo da jedemo savremeni hljeb s kvascem, čak i nakon 5 godina naći ćemo ćelije kvasca u krvnoj plazmi.

Do četrdesetih godina dvadesetog vijeka koristila se sasvim druga vrsta kvasca. Zvali su ih “hop”. Ovi kvasci nisu bili antigonisti ljudske simbiotske mikroflore (tj. nisu ubijali korisne bakterije koje žive u debelom crijevu), ali je tijesto narastalo oko jedan dan, što nije odgovaralo pekarima.

Da bi intenzivirali proces proizvodnje, počeli su da koriste kvasac sasvim druge vrste, koji se zvanično smatraju patogenima, tj. oni koji izazivaju bolesti pod određenim uslovima. To je termofilni kvasac, a tijesto sa takvim kvascom naraste za sat vremena.

Termofilni kvasac, koji se sada koristi za pečenje, je antagonist ljudske simbiotičke mikroflore.

To znači da ovaj kvasac ubija one mikrobe u debelom crijevu koji bi normano trebali da proizvode vitamine, esencijalne aminokiseliine, korisne biološke aktivne supstance i još mnogo toga, što je neophodno da bi ljudsko tijelo u potpunosti funkcionisalo, odnosno za zdravlje.”

(Autor: lucky-women.ru, prevod Stil.kurir.rs)

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: