06.04.2017 u 8:22 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Poslije prve čaše počinje obnavljanje jetre, a onda i cijelog tijela: Sok koji osvježava i liječi za 7 dana!

Organ koji je zaslužan za cjelokupnu detoksikaciju u organizmu, kao i za sintezu proteina jeste jetra.

jetra

Bolesti jetre nalaze se na desetom mjestu kada govorimo o uzrocima smrti, te stoga zaslužuje znatno veću pažnju nego što joj se trenutno posvećuje.

Jetra je «tihi organ», ne buni se, te je uglavnom zanemarujemo dok nešto ozbiljno ne pođe po zlu. Riječ je o najvećoj žlijezdi u ljudskom organizmu i ujedno predstavlja jedini unutrašnji organ koji se može regenerirati.

Zbog toga je naročito važna i mora se voditi računa da uvijek bude zdrava i funkcionalna, jer upravo jetra čuva naše zdravlje i sprečava hepatične bolesti poput bolesti masne jetre.

Loading...

Brojni prirodni lijekovi su prisutni već mnogo godina, ali danas vam otkrivamo kako da očistite i započnete proces obnavljanja jetre uz pomoć mente, biljke sa mnogobrojnim ljekovitim svojstvima, koja nam pomaže da poboljšamo funkciju jetre prirodnim putem.

Ovaj recept pomaže detoksikacijom do te mjere da poboljšava cjelokupno zdravlje!

Sastojci:

  • šaka listića mente,
  • 1 limun,
  • 1 pomorandža,
  • 2 l vode.

Priprema:

U lonac sipajte 2 l vode i šaku mentinih listova i kuvajte 5 minuta dok ne proključa. Zatim ostavite da odstoji. Za to vrijeme iscijedite sok od limuna i pomorandže i sipajte ga u šolju uz kašiku rendane limunove kore (prethodno dobro očišćene). Po želji, zasladite sa dijve kašike meda. Na kraju procijedite čaj od mente i pomiješajte sa sokom od limuna i pomorandže koji ste iscijedili.

Konzumirajte ovo svakodnevno u toku jedne nedelje, a nakon toga napravite pauzu i konzumirajte kad god mislite da je potrebno, jer ne može da vam škodi.

Izvor: stil

Vaš komentar na članak: