28.04.2017 u 12:56 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Pila sam jabukovo sirće sa medom mjesec dana i evo šta se dogodilo!

Nikada nisam vjerovala u čudesne napitke, alternativnu medicinu i savjete koje ljudi ostavljaju na internetu, ali onda se sve promijenilo…

napitak-stomak

Duže vrijeme sam imala problem sa varenjem. Mučili su me konstipacija, gasovi i nadimanje. Poslije svega što pojedem, stomak bi mi se naduo kao balon, a ja sam se osjećala kao da varim kamen.

Probala sam sa probioticima, koji su kratkotrajno pomagali, kao i sa drugim lijekovima, lakšom ishranom i dijetama, ali ništa nije donijelo željeno poboljšanje.

Onda mi je mama rekla da svako jutro na prazan stomak popijem čašu mlake vode sa dvije kašike jabukovog sirćeta i kašikom meda. Po običaju sam prevrnula očima i momentalno zaboravila da mi je bilo šta slično predložila.

Loading...

Ipak, kada sam se uveče presvlačila, vidjela sam u ogledalu kako mi izgleda stomak… svako bi pomislio da sam trudna…

Zbog toga sam riješila da očajnička vremena zahtijevaju očakničke mjere! Ustala sam ujutru i popila groznu mješavinu što sam brže mogla. Na moje iznenađenje poslije samo nekoliko minuta sam trčala u toalet!

Nisam bila sigurna da li je slučajnost ili napitak zaista funkcioniše, ali popila sam ga i sljedeće jutro. Nisam odmah trčala u toalet, ali dok sam se ja spremila i našminkala, on je opet odradio posao.

Zbog toga sam odlučila da odbacim sva svoja prethodna ubjeđenja o alternativnoj medicini i već mjesec dana svako jutro pijem svoj napitak.

Ne mogu da kažem da čini čuda, ali ja se osjećam neuporedivo bolje, stomak mi nije toliko naduven, redovno idem u toalet i izgledam mnogo bolje u uskim farmerkama! Probajte i sami ako mi ne vjerujete…

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: