09.12.2017 u 8:00 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

Pila je 4 litre vode dnevno 30 dana i rezultati su bili neverovatni, ali zbog jedne stvari to više nikada neće ponoviti

Bila je potpuno oduševljena rezultatima, ali joj je jedna stvar napravila pakao od života

drinking-water

Razmišljajući kakvu promjenu da uvede u svoj život, ova djevojka se sjetila da je negde čula da je zdravo piti galon vode dnevno i pomislila, zašto da ne?

-Čula sam da koža postaje sjajnija, ali sam željela da vidim da li će to pomoći u smanjenju apetita i pomoći u gubitku kilograma, rekla je.

Zato sam kupila galon vode jer bi bilo najlakše da vizualizuje moj napredak. Navikla sam se da pijem oko 1,20 litara vode dnevno, čak i više od toga na kraju je to bilo skoro 4 litra!

Planirala je da to radi narednih mjesec dana.

- Ubrzo sam shvatila da to nije tako jednostavno. Prve nedelje bih potpuno zaboravila da pijem vodu ujutru. Posle mog treninga u 5:45 ujutru, popila bih oko 0,5 litara, a onda još toliko prije ručka, ali za večeru, e tu sam shvatila da treba da popijem još više vode.

Loading...

Na kraju sam morala da popijem više od 2,5 litara vode, dva sata prije spavanja. Od toga sam dobila grčeve u stomaku i morala sam da ustajem četiri puta tokom noći. Postavljanje podsjetnika na moj telefon nije pomoglo, samo bih ga ignorisala.

Ispijanje vode mi je postalo navika, u kojoj nisam baš uživala.

Zaista sam bila potpuno posvećena, mada za mene nije prirodno da pijem tu količinu vode, ali ne mogu da kažem da nije bilo koristi od toga.

Ove četiri stvari su mi se desile nakon što sam pila galon vode dnevno, i tako tri nedelje.

Koža

- Moja koža nije baš bila sjajna. Borila sam se sa aknama cijelog života. Ali nakon tri nedelje ispijanja te količine vode, definitivno sam primjetila da je moja koža očišćena. Ovo je bilo prilično nevjerovatno i inspirisalo me da se držim toga, rekla je.

Nadutost

- Kada je varenje u pitanju voda mi je mnogo pomogla. Ranije sam imala grčeve i osjećala sam nadutost. Ove količine vode su mi pomogle kod digestije, tvrdi ova djevojka

Posle izvesnog vremena uvidela je slijedeće:

Kontrola apetita

-Paktikujem povremeni post, naročito plan 16: 8, gdje prestanem da jedem oko 7 ili 8 uveče. Stručnjaci kažu da je očigledno, kada pijete puno vode da suzbijate apetit, i oni su u pravu!

U to sam se lično uverla, izjavila je ona i dodala:

-Shvatila sam da ja mnogo puta nisam bila gladna, kao što sam mislila, zapravo bila sam žedna. Zbog unosa velike količine vode sam prestala sa noćnim malim zalogajima.

Mokrenje

-Mokrenje mi je zaista bilo veliki problem. Ja sam od onih osoba koje su došle do zaključka da imaju bešiku veličine limuna. Tako da sam znama da odem u toalet i do osam puta, kada bih popila više vode i do dvanaest puta, izjavila je djevojka.

Ovo je bio najgori neželjeni efekat ispijanja tolike količine vode, ali to se negde i očekivalo.

-Teško mi je da napustim kuću jer, čak i ako sam već bila u toaletu, ićiće mi se ponovo, a onda za 30 minuta opet. Takva kazna u toku dana nije nimalo zabavna.

I istina nisam imala nikakvih infekcija u tom dijelu, bešiku sam redovno praznila, ali to bih i postigla i sa jednim litrom vode dnevno, zaključila je ona.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: