12.03.2015 u 11:06 | Kako smršati, Zdravlje | Komentari

Pet zdravih napitaka za sigurno gubljenje kilograma

Pića igraju važnu ulogu u našem režimu gubljenja kilograma, baš kao i zdrava ishrana, ali se mnogi fokusiraju samo na dijetu, piše positivemed.com.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Pročitajte koji su to zdravi napici za sigurno gubljenje kilograma.

Voda

Voda je najbolje piće za mršavljenje. To je piće bez kalorija koje mogu učiniti ako se osjećate siti Postoje mnoge studije koje pokazuju da će vam voda za piće prije jela pomoći da manje pojedete tokom obroka. Voda s ledom stimulira metabolizam i povećava sagorijevanje kalorija.. Dehidracija uzrokuje nedostatak energije, loš ten i druge probleme. Voda je izvor zdravlja!

Zeleni čaj

Zeleni i crni čaj su zdrava i za mršavljenje pogodna pića. Analiza iz 2009. godine pokazuje da oni koji su konzumirali zeleni čaj i kofein u normalnoj ishrani, da su izgubili višak kilograma za 12 sedmica. Također pomaže za borbu protiv karcinoma.

Sok od povrća

Prema nedavnoj studiji na Penn State Univerzitetu, čaša soka od povrća svaki dan prije jela, pomaže da jedete u prosjeku 135 kalorija manje. Kao i voda, sok od povrća će vam pomoći da vratite izgubljenu energiju.

Obrano mlijeko

Obrano mlijeko je veliki izvor vitamina D, proteina i kalcija koji pomaže da kosti budujake. Obrano mlijeko će povećati gubitak težine. Važno je piti nemasno ili obrano mlijeko. Studije pokazuju oni koji su konzumirali 4 porcije obranog mlijeko svaki dan su vjerojatno izgubiti 50% -60% više težine od onih koji to ne zapravo nisu.

Crna kafa

Crna kafa je efikasna kada pokušavate izgubiti na težini, ali umjereno. Tri do četiri šolje dnevno će vam pomoći da manjite rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Crna kafa sadrži antioksidanse, te je savršeno piće za mršanje. Neka bude crna i ne s previše šećera.

Izvor: radiosarajevo/positivemed

Vaš komentar na članak: