09.03.2015 u 0:29 | Zdravlje | Komentari

Ovo je razlog zašto odsad UVIJEK morate smrzavati limun!

Jeste li znali da limun trebate cijeli iskoristiti? Ništa s njega ne smijete baciti!

PHOTO: pixabay

PHOTO: pixabay

Nova studija je pokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, zaustavljaju razvoj stanica raka dojke. Jeste li znali da limun trebate cijeli iskoristiti? Ništa s njega ne smijete baciti! I to ne samo zbog zdravstvenih razloga, nego i zbog nevjerojatnog okusa! Ne šalimo se!

Jednostavno je, uzmite organski limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač. Nakon što ste limun dobro zamrznuli, potrebno ga je naribati. Zatim ga posuti na salatu, sladoled, juhe, žitarice, rezance ili bilo što drugo. Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem će vaši jezični pupoljci uživati, piše realfarmacy.com.

Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna. Ovo ujedno i pomaže pri oslobođanju tijela od toksina. Limun ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica. Učinkovit je protiv internih parazita i crva, regulira krvni tlak; djeluje kao antidepresiv, te je odličan u borbi protiv stresa i živčani poremećaji.

Zašto za ovo tek sad doznajete? Jednostavno je. Postoje ljudi koji žele napraviti sintetsku otrovnu verziju limuna, koja će donositi profit. Bog stavlja stvari na planetu kako bi naše tijelo bilo zdravo. Okrenite se prirodnim lijekovima.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: