03.08.2017 u 12:46 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ovo je PRIRODNA MAST kojom možete izliječiti HEMOROIDE i ŽENSKE BOLESTI! Napravite je sebi kod kuće!

Mast koju vam predstavljamo danas koristi se u liječenju protiv bronhitisa, angine, opekotina, modrica, hemoroida, ženskih bolesti i slično. U zavisnosti od bolesti, mast možete da mažete, stavljate kao obloge ili utrljavate. Ali možete je koristiti i za unutrašnju upotrebui to po pola kašikice dnevno prije obroka.

hemoroidi

Sastojci:

  • Jedno jaje
  • 400 ml biljnog ulja (npr: kantarionovo)
  • Komadić pčelinjeg voska (oko 50 grama)

Priprema:

Skuhajte jaje i izvucite žumance, jer vam bjelance nije potrebno. Na tacni žumance izgnječite, a u manju šerpu sipajte ulje. Dodajte mu i vosak, pa sve to stavite na laganu vatru i sačekajte da se vosak istopi. Kada čujete „pucketanje“, žumance uzmite i prstima bacajte po malo u ulje s voskom, ulje će početi da pjeni, pa ubrzo šerpu treba da sklonite sa vatre.

Kada se ulje smiri, ponovo ga vratiti na šporet. Žumance nastavite dodavati do kraja, stalno miješajući kašikom. Smjesa će da promijeni boju i postane tamno braon. Tada je sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji 20 minuta. Procijedite je kroz gazu, a ostatke bacite. Kada vam se mast ohladi, stavite je u staklenu teglu i zatvorite. Čuvajte je u frižideru najviše 10 mjeseci.

Ukoliko je odlučite koristiti kao oblogu, treba da je ugrijete na vodenoj pari na otprilike 40 stepeni. Sretno!

Izvor: sjajnisavjeti

Vaš komentar na članak: