29.06.2017 u 7:34 | Zdravlje | Komentari

Ovo je osam dnevnih rituala svake žene koji vam prave dugoročnu štetu i povećavaju rizik od bolesti!

Žene su vrlo osjetljive i neke radnje koje rade mogu bit vrlo opasne.

dnevni-ritualni-zena

Evo šta ne biste trebale da radite:

Pranje intimnog područja gelovima, spaunima ili vrućom vodom

Loading...

Pranje sapunima može biti vrlo opasno jer je intimno područje puno osjetljivo.Tako samo možete dovesti do osipa i poremećaja pH vrijednosti.

Osim toga, pranje intimnih dijelova vrućom vodom samo potiče razmnožavanje bakterija i može dovesti do odljeva, ako imate menstruaciju. Čak može dovesti do pobačaja ako ste trudni. Stoga se perite mlakom ili hladnijom vodom.

Upotreba tampona

Kada dobijete, ne koristite tampone već koristite uloške. Naravno redovno ih mijenjajte. Tampone nipošto ne koristite jer ako ih ne izvadite na vrijeme, možete dobiti šok, trovanje krvi i umrijeti. Informišite se malo o iskustvima cura kojima se to desilo.

Ne mijenjate veš redovno

Veš trebate redovno mijenjati, također i uloške kako ne bi došlo do razvoja bakterija i gorih problema. Osim toga, ne prepručuje se ni da koristite one tanke dnevne uloške za svaki dan, radije nosite pamučni veš.

Rijetko perete grudnjak

Grudnjak češće perite jer nije nimalo dobro nositi prljavo.

I dalje nosite grudnjak kod kojeg su žice izašle

To nimalo nije dobro, zamislite da se ubodete na to? Grudno područje je vrlo osjetljivo, a vi treba da se još i tako povrijedite i inficirate.

Nosite grudnjak i kada spavate

Zar vam nije dosta da nosite grudnjak po čitav dan, još nosate i kada želite spavati. Tada barem vam se grudi terbaju malo opsutiit i zato spavajte bez grudnjaka.

Koristite dezodorans

Dezodoransi nisu nimalo zdravi i vodeći su uzrok raka dojke na svijetu. Puni su štetnih hemikalija, soli teških metala u zato ih ne koristite. Radije kupite dezodoranse na kojima je nagkašeno da nemaju aluminij i ostale te sastojke.

Osim toga, dobro rješenje je soda bikarbona. Samo je malo razblažite pod vodom i nanesite malo ispod pazuha. Pokupit će neugodne mirise. Sodu možete koristiti i za ispiranje masnih mrlja i mrlja od znoja na odjeći.

Ne štitite se od sunca

Kada idete vani, nanesite zaštitnu kremu i obavezno stavite šešir ili kačket na glavu da se zaštitte od jakog sunca. Ne idite u sloarijume jer su opasni(izazivaju rak kože).

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: