31.08.2017 u 7:12 | Zdravlje | Komentari

Ovih 5 stvari nikada ne bi trebalo da konzumirate na prazan stomak!

Da li ste nekada razmišljali da ono što svakodnevno radimo prije našeg prvog obroka ima veliki uticaj na naše zdravlje? E pa ima, i to ogroman uticaj.

prazan-stomak

Zbog toga vam u nastavku predstavljamo 5 namirnica koje ne biste trebali da jedete ili pijete na prazan želudac, ili tačnije, šta ne biste trebali da radite sa praznim stomakom.

1. Alkohol.

Bez prethodnog unosa hrane, uticaj alkohola se udvostručuje. Pored toga, varenje se usporava, a slijedećeg dana ćete imati mahmurluk. Da ne pominjemo negativni efekat koji ne prolazi nezapaženo na jetri, srcu i bubrezima.

Loading...

2. Rasprava.

Istraživači su otkrili da se raprava lakše podnosi kada se stomak popuni. Ako nemate vremena za jelo, popijte topli čaj i ponudite partneru vrijeme da riješite nesuglasicu uz diskusiju!

3. Kafa.

Čak i kafa bez kofeina podstiče proizvodnju kiseline u tijelu, što može dovesti do visokog pritiska ili čak dijareje. Ako ne možete da se naviknete da pijete kafu ujutru, dodajte malo mlijeka, vaš stomak će vam biti zahvalan.

4. Odlazak u krevet.

Odlazak u krevet sa praznim stomakom, uzrokuje da nemirno spavamo i budimo se rano. Naš savet je da popijete toplo mlijeko sa medom, kako bi vam kalcijum i magnezijum obezbijedili miran san.

5. Lijekovi.

Aspirin, paracetamol ili antibiotik nikad ne treba uzimati na prazan želudac. Oni ne izazivaju samo ozbiljne zdravstvene probleme, kao što su gastrointestinalni poremećaji, već vas mogu poslati i u bolnicu.

Podelite ove važne informacije sa prijateljima!

Izvor: likemag

Vaš komentar na članak: