07.03.2017 u 20:15 | Zdravlje | Komentari

OVAKO NEŠTO NIJE VIDIO ZA 50 GODINA KARIJERE: Svakog dana je izrendala samo pola limuna a ostatak je opet zamrzla. Poslije mjesec dana, njen doktor počeo da se krsti kada je vidio rezultate analiza!

Limun je jedan od onih citrusa koje svi najviše vole. On je jedan od najčešćih sastojaka u našoj ishrani, a jeste li svesni koliko je limun zapravo zdrav?

leamon-juice-3

Nije bitno da li je u pitanju limunada, pita sa limunom, preliv za salatu ili samo ukras, limun je heroj svih jela.

Limun sadrži limonoide kao i svi citrusi. To su jedinjenja koja ometaju razvoj ER+ i ER- ćelija koje su odgovorne za razvoj raka dojke.

Istraživanja i studije navode da je konzumiranje citrusa odlično u prevenciji raka dojke.

Loading...

leamon-juice-1

Nisu samo sok i sredina voćke zdravi, već i kora koja ima gomilu prednosti.

Zamrzavanje limuna vam može pomoći da izrendate koru a da ne oštetite sredinu, te nju možete iskoristiti u neku drugu svrhu.

Kora smrznutog limuna može poboljšati ukus hrane ili pića. Limunom možete posuti bilo koje jelo, supu, pastu, sladoled, pa čak i salatu.

Ovo će bilo kom jelu poboljšati ukus, a vama doneti gomilu zdravstvenih prednosti

leamon-juice-5

Kora limuna sadrži 5-10 puta više vitamina od soka, a ona se nažalost uglavnom baca. Ona je takođe odlična za oslabađanje od toksina.

Limun je efikasan u ubijanju ćelija raka i neki tvde da je jači od hemoterapije. Mnogi testovi su pokazali da limun ubija maligne ćelije preko 12 vrsti raka.

Oni takođe regulišu i krvni pritisak, mogu poslužiti i kao antidepresivi, ublažuju stres i leče nervne poremećaje.

Trebalo bi da shvatimo da bi trebalo da se okrenemo prirodnim preparatima, jer što su preparati prirodniji, manje su šanse za neželjene efekte. Trebalo bi da iskoristimo sve što nam priroda pruža!

Potrebno vam je samo malo strpljenja da zamrznete limun, a onda ga dodajte većini obroka koje unesete, ako ne svakom. Svakako vredi pokušati!

Izvor: fokuzz.com

Vaš komentar na članak: