04.01.2017 u 10:01 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ovaj čaj se u kineskoj narodnoj medicini koristi već vijekovima za čišćenje jetre i bubrega, eliminiše nadutost i zatvor

Ljekovita svojstva korijena žutih cvjetića su poznata od davnina. Čak i čuveni doktor Oz savjetuje da se čaj od korijena maslačka koristi kao obavezan sastojak 48-časovne detoksikacije, kako bi vaša jetra tokom noći lakše izbacila toksine iz organizma.

korijen-caj

Naučna istraživanja su pokazala da ovaj napitak ima diuretički uticaj i može pomoći jetri u procesu eliminisanja toksina iz organizma.

Najnovija naučna istraživanja su čak pokazala da čaj od korijena maslačka može smanjiti broj kancerogenih ćelija, pri čemu zdrave ćelije ostaju netaknute.

U indijanskoj narodnoj medicini, čaj od korijena maslačka se koristio za ublažavanje problema s bubrezima, nadutosti, kožnih oboljenja i gorušice. Kinezi su ovaj napitak koristili za liječenje brojnih stomačnih problema, kao i kod upale slijepog crijeva, a porodilje su ga pile za povećanje laktacije ili u slučajevima upale mliječnih kanala.

Evo jednog načina pripreme ovog ljekovitog čaja - oko 60 grama usitnjenog korijena maslačka stavite u litar proključale vode i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Čaj procijedite i pijte po potrebi.

Prije upotrebe prirodnih lijekova obavezno konsultujte svog ljekara.

Izvor: stvarukusa

Vaš komentar na članak: