01.11.2015 u 22:09 | Zdravlje | Komentari

Očistite vaše sinuse i oslobodite se začepljenog nosa u nekoliko minuta

Vjerovali ili ne, nakon što pročitate ovaj članak biti ćete u mogućnosti da oslobodite vaše sinuse od dosadnog sekreta koji stalno curi iz nosa, tokom prehlade i dosta dugo poslije nje…

sinusi-zacepljeni-sinusi

Uvjeravamo vas da već imate sve što vam je potrebno za ovaj postupak, jer radi se samo o vašem jeziku i palcu, te nekih 20-tak minuta vašeg vremena!

Začepljen nos

Najčešći zdravstveni problem kod sinusnih infekcija ili prehlade jeste začepljen nos, što se javlja kao simptom. Međutim ovi zdravstveni problemi mogu se javiti zbog raznih faktora, mogu se javiti zbog alergije, peludne groznice, ali kao i posljedica upale sinusa ili nosnih polipa.

Iritansi, bakterije ili virusi uzrokuju iritaciju sluznice u sinusnim šupljinama, a vaši nos stalno curi i stalno je začepljen gore, što uzrokuje poteškoće u disanju. Iako nosna začepljenja najčešće ne traju više od tjedan dana, vrlo su neugodna. U ovom članku objasnit ćemo kako da jednostavno oslobodite sinuse i riješite poteškoće sa disanjem u tren oka.

Postupak:

Postavite vrh jezika na najdalje dostupnu tačku nepceta u unutrašnjosti usne šupljine i lagano uprite prema gore. Zatim, postavite vaš palac između obrva i jako pritiskajte 20 sekundi, napravite pauzu od 20 sekundi. Nakon što ponovite ovaj proces nekoliko puta potaknut ćete sinuse da se počnu cijediti.

Objašnjenje:

Prema objašnjenju dr. Lise Destefano sa medicinskog univerziteta za osteopatiju u Mičigenu, ova tehnika uzrokuje pritisak na raonik, kost koja se pruža kroz nos. Pritiskanjem i trljanjem raonične kosti olabavljuje začepljenje, što omogućuje oslobađanje sinusa od sekreta.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: