03.03.2018 u 17:17 | Zdravlje | Komentari

NEKE BOLOVE PAMETNIJE JE NE IGNORISATI: Ako imate ovih 6 simptoma, ODMAH idite doktoru!

Ljudi uglavnom ignoriraju većinu sitnih bolova koje ih smetaju na dnevnoj bazi, kao na primjer bol u vratu nakon spavanja na kauču. Ali neke bolove je pametnije ne ignorirati…

srcani-udar

Krv u urinu

Postoji više stvari koje mogu uzrokovati krv u urinu. Ako istovremeno imate i bolove u boku ili leđima, postoji mogućnost da imate bubrežne kamence. Većina bubrežnih kamenaca izađe iz tijela putem mokrenja, ali to zna jako boljeti. Ponekad su preveliki da bi izašli prirodnim putem pa je potrebno ići na manji operativni zahvat.

Otežano disanje

Loading...

Problemi s disanjem, koliko god bili mali, trebaju se pregledati što prije. Ako čovjek otežano diše ili čuje zviždanje dok diše treba se što prije javiti svojem doktoru ili otići na hitni prijem u bolnicu.

Slabost u rukama i nogama

Slabost ili ukočenost u jednoj ruci, nozi ili na jednoj strani lica može biti znak moždanog udara. Ostali znakovi su slaba ravnoteža, maglovit vid, vrtoglavica ili poteškoće pri hodanje.

Ako osjetite bilo koji od navedenih simptoma, treba se hitno javiti liječniku.

Bol u prsima

Kod boli u prsima – male, kratke, duge ili lagane, bolje je ne riskirati.

Osjetljivost i bol u stražnjem dijelu potkoljenice

Osjetljivost i bol mogu biti simptomi krvnog ugruška u nozi, koji se još zove i duboka venska tromboza. Bol se može pojaviti nakon što dugog sjedenja ili kod bolesnika koji moraju stalno ležati. Ako je riječ o ugrušku, čovjek će vjerojatno najviše osjećati bol kad stoji ili kad hoda. Moguće je i oticanje uda, crvenilo te osjetljivost na dodir.

Suicidalne misli

Ako se čovjek osjeća beznadno ili zarobljeno u nekim životnim situacijama, depresivno ili ne osjeća želju za životom, ta osoba treba pomoć.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: