18.04.2021 u 19:57 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

Ne šalimo se! Džin itekako pomaže pri mršavljenju, smanjuje bore i olakšava bol u zglobovima

U pojedinim medijima se pojavila informacija kako je džin proglašen najzdravijim alkoholnim pićem na svijetu. Mi ipak nećemo stati uz ovu tvrdnju jer smo prvenstveno svjesni štetnih učinaka alkohola na organizam.

koktel-gin

Ipak, čaši džin-tonika ponekada je jednostavno nemoguće odoljeti, a prethodno spomenut informacija mogla bi ti samo pomoći da imaš manju grižnju savjest. Ipak, pri konzumaciji valja biti umjeren!

U umjerenosti je ključ

Ispijanje džina može imati i blagodati za tvoj organizam. Tako neki napominju kako može pomoći pri mršavljenju jer je riječ o jednom najmanje kaloričnih alkoholnih pića. Taj podatak se odnosi na sam džin pa je vrlo važno provjeriti i vrijednosti ostalih sastavnica s kojima se miješa. “Džin sadrži tek tragove šećera što ga čini sjajnim odabirom ako je održavanje tjelesne težine tvoj cilj, posebno ako s pažnjom biraš dodatke”, istaknula je za nutricionistica Jackie Lynch za portal GoodToKnow.

Loading...

Živjele borovnice!

Umjereno ispijanje džina može biti od velike koristi i pri postizanju bolje probave. U njegovu sastavu zastupljene su i borovnice koje se smatraju prirodnim diuretikom. Ako nakon konzumacija piva ili vina patiš od nadutost, pravo je vrijeme da pređeš na džin. Nadalje, bilje koje se koristi u njegovoj proizvodnji utječe na povećanje probavnih sokova koji su potrebni da bi se hrana u tvom želucu doista probavila.

Borovnice ujedno imaju izražena i snažna antioksidanska sredstva te pomažu u usporavanja starenja kože i pri sanaciji sitnih bora. Zahvaljujući visokom udjelu antioksidanata, uspješno će smanjiti razinu slobodnih radikala koji uzrokuju teška oštećenja kože. Ujedno će potaknuti regeneraciju kože što dovodi i do smanjenja vidljivosti ožiljaka te ublažavanja akni i prištića.

Narodni lijek za bolne kosti

A od umjerene konzumacije džina benefit bi mogle imati i tvoje kosti! On uspješno ublažava bol u koljenima i zglobovima, a smatraju i kako može biti od pomoći pri ublažavanju kroničnih bolova i upala poput artritisa. Ako te zahvati kostobolja, mogla bi iskušati jedan recept iz bakine kuhinje, poznat i kao narodni lijek za artritis – grožđice natopljene u džinu.

Izvor: miss7.24sata

Vaš komentar na članak: