16.06.2017 u 9:28 | Zdravlje | Komentari

NE MIJENJATE REDOVNO GAĆICE? Evo šta sve može da vam se desi! Posljedice su ozbiljne!

Materijali prirodnog porekla i redovno menjanje veša samo mogu doprineti očuvanju zdravlja žene. Neredovno menjanje veša može da prouzrokuje razne probleme koje mogu da ostave ozbiljne posledice na zdravlje.

donje-rublje-pixabay

Evo koji problemi se mogu javiti ukoliko ne menjate veš redovno:

Ešerihija Koli

Za prenošenje Ešerihije Koli glavni krivac su tanga gaćice , pogotovo kada ih nosite više puta. to nikako ne treba raditi, iako vam izgledaju čisto. Tange lako klize između anusa i vagine i lako može doći do prenošenja.

Akne

Ako vam se javlje akne u toj oblasti, budite sigurni da je to od nagomilavanja znoja i masnoća, usled ne menjanja veša svaki dan. Vagina reagije kao i lice, koža je osetljiva i usled loše higijene, dolazi do problema.

Osip

Svrab, crvenilo i osip se mogu javiti oko vagine ili na preponama, naročito kada je u pitanju osetljiva koža.

Infekcije

Ukoliko imate neku otvorenu ranicu Ili posekotinu blizu vagine i pri tom nosite isti veš dva dana može doći do infekcije koja se može proširiti.

Miris

Usled preteranog znojenja miris može biti promenjen. Na vešu koji ne menjate redovno mogu se naći bakterije koje će dodatno promeniti miris.

Gljivične infekcije

Pogodna podloga za gljivice i bakterije je svakako vlažna sredina, nastala kao posledica znojenja. Ako idete u teretanu obavezno menjajte veš, jer se tamo dodatno znojite.

Izvor: kurir

Vaš komentar na članak: