08.11.2020 u 15:46 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Narodni lijek za čišćenje bubrega: Izbacite kamen za SAMO TRI DANA

Bubrezi su vrlo značajan organ, oni pomažu izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

back-5248830_1280

Kamenje u bubrezima nastaje kada bubrezi nisu u stanju da obrade toksine na pravi način. Tada dolazi do kristalizacije neprerađenih minerala.

Donosimo vam nekoliko prirodnih lijekova koji mogu ublažiti bolove nastale zbog bubrežnih kamenaca.

Sok od limuna, maslinovo ulje i jabukovo sirće

Loading...

Ovo je jedan od najefektnijih lijekova za kamenje u bubregu. Kada osjetite prve simptome, pomiješajte 60 ml maslinovog ulja i 60 ml limunovog soka.

Popijte sve odjednom, a nakon toga popijte i 350 ml vode. Pričekajte pola sata. Zatim iscijedite sok od pola limuna u 350 ml vode i dodajte kašiku jabukovog sirćeta, promiješajte i popijte napitak. Kombinaciju limunovog soka, jabukovog sirćeta i vode pite na sat vremena dok se bolovi ne smanje.

Uvin čaj

Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova za probleme s bubrezima i mjehurom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove.

Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 ml uvinog čaja dnevno.

Rastavić

Ovo je efektivan lijek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šolje čaja od preslice i ublažiti bolove.

Sok od nara

Sjeme i sok nara su još jedan efektan lijek protiv kamena u bubregu.

Celer

Celer je povrće koje odlično utiče na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta. Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

Bosiljak

Čaj od bosiljka ima pozitivan uticaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mješavine soka od bosiljka i meda.

Izvor: zenstvena.com

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: