29.01.2016 u 9:16 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Napravite sami najjači prirodni antibiotik svih vremena

Osnovna formula ovog moćnog tonika potiče iz srednjevjekovne Evrope, tj. iz doba kada su ljudi bolovali od brojnih bolesti.

Ovaj tonik je zapravo antibiotik koji ubija gram pozitivne i gram negativne bakterije. On takođe posjeduje jako antivirusno i antifungalno dejstvo, povećava cirkulaciju krvi i protok limfe u svim dijelovima tijela. Ovaj lijek biljnog porijekla je najbolji izbor za borbu protiv kandide.

tegla-antibiotik

Izliječio je mnoge ljude od virusnih, bakterijskih, parazitskih i gljivičnih oboljenja i njegova moć se ne smije potcijeniti.

Recept za tonik

Bilo bi dobro da nosite rukavice prilikom pripreme tonika zbog toga što ćete rukovati sa ljutim papričicama. Uzmite u obzir da je miris tonika jak i da momentalno stimuliše sinuse.

Loading...

Sastojci:

- 670 g ili 700 ml organskog jabukovog sirćeta
- ¼ šolje sitno sjeckanog bijelog luka
- ¼ šolje sitno sjeckanog crnog luka
- 2 svježe papričice, najljuće koje možete da pronađete
- ¼ šolje rendanog đumbira
- 2 kašike rendanog hrena
- 2 kašike kurkume u prahu ili 2 komadića korena kurkume

Priprema:

Pomješajte sve sastojke osim sirćeta u činiju. Prenesite smješu u teglu. Sipajte jabukovog sirćeta do vrha. Oko 2/3 tegle treba da čine suvi sastojci, a ostalo sirće. Dobro zatvorite i protresite. Čuvajte teglu na hladnom i suvom mjestu dvije nedelje. Dobro je protresite nekoliko puta na dan.

Nakon 14 dana, procijedite tečnost kroz cediljku, najbolje preko gaze. Ostatak suhe smješe možete iskoristiti pri kuhanju. Tonik je spreman za upotrebu. Ne morate da ga čuvate u frižideru.

Savjet: Možete ga koristiti kao preliv za salatu u kombinaciji sa maslinovim uljem ili u čorbi.

Doziranje:

Pazite! Ukus je veoma jak i veoma ljut!

Savjet: Pojedite krišku narandže, limuna ili lajma prije nego što popijete tonik kako biste ublažili ljutinu. Izgrgoljajte i progutajte. Nemojte rastvarati tonik u vodi jer će mu to ublažiti efekat. Uzimajte jednu kašiku na dan kako biste ojačali svoj imuni sistem. Povećavajte količinu svakog dana dok ne dostignete dozu od jedne manje čaše (čaše za liker).

Ukoliko se borite sa ozbiljnom bolešću ili infekcijom, uzimajte jednu kašiku tonika 5-6 puta na dan.

Tonik je bezbijedan za trudnice i djecu ali u malim dozama zato što su sastojci potpuno prirodni.

Uticaj na zdravlje

Bijeli luk je jak antibiotik sa nizom zdravstvenih pogodnosti. Za razliku od hemijskih antibiotika koji ubijaju na milione bakterija koje su potrebne vašem organizmu, on ubija samo štetne bakterije. Bijeli luk je takođe jak antifungalni agens koji uništava sve patogene mikroorganizme.

Crni luk ima malo blaže dejstvo od bijelog luka, ali su veoma moćni u kombinaciji.

Hren je dobar za sinuse i pluća jer otvara sinusne kanale i povećava cirkulaciju.

Đumbir ima moćna antizapaljenska svojstva i dobar je za cirkulaciju.

Čili papričice su najbolji stimulansi za cirkulaciju.

Kurkuma je odličan začin koji se bori protiv infekcija i umanjuje zapaljenja. Ona blokira razvoj raka i sprečava demenciju. Posebno je korisna za one koji imaju bolove u zglobovima.

Jabukovo sirće je koristio još i Hipokrat 400. godina prije nove ere. Ono sadrži pektin, vlakno koje smanjuje loš holesterol i reguliše krvni pritisak.

Zdravstveni stručnjaci se slažu da ljudima treba više kalcijuma što više stare. Sirće pomaže pri ekstrakciji kalcijuma iz hrane sa kojom se mješa, što potpomaže procesu jačanja kostiju. Jabukovo sirće je takođe bogato kalijumom, koji uklanja toksine iz tijela i sprečava gubitak kose listanje noktiju.

Jabukovo sirće sadrži i jabučnu kiselinu koja je odlična u borbi protiv fungalnih i bakterijskih infekcija. Ona rastvara naslage mokraćne kiseline koje se formiraju oko zglobova, umanjujući bol u zglobovima.

Smatra se da je jabukovo sirće dobro za liječenje zatvora, glavobolja, artritisa, slabih kostiju, lošeg varenja, visokog holesterola, dijareje, ekcema, hroničnog umora, trovanja hranom, gubitka kose, visokog krvnog pritiska, gojaznosti i drugih zdravstvenih problema.

Zaštitite svoj organizam ovom kombinacijom prirodnih antibiotika!

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: