07.07.2016 u 14:58 | Zdravlje | Komentari

NAPRAVITE GA SAMI: Melem koji MORATE da imate u svom domu!

Tvrde da liječi mnogobrojne bolesi. A možete da ga napravite i sami…

neven-melem

Za ovaj melem potrebno vam je:

– 400 ml hladno ceđenog ulja, po mogućnosti maslinovog. Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lijep i jači miris
– 1 jaje, po mogućnosti domaće, organsko
– 60 g pčelinjeg voska

Priprema:

Skuvati jaje, uzeti žumance i izgnječiti. Staviti ulje u šerpicu i u njega vosak, piše uspesnazena.com! Uključiti na laganu vatru.

Kad se vosak otopi, dodajemo žumance. Malo po malo, mrvicu po mrvicu stavljamo u šerpicu. Ulje treba da pucketa, ako počne da pjeni sklonite s vatre, pa opet vratite dok ne umješate cijelo žumance.

Loading...

Nakon toga, procijedite kroz cjediljku i sipajte u teglu. Dobro bi bilo da dok se ne stegne promješate nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

Primjena:

Mast je veoma efikasna. Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

Ovaj melem pomaže kod:

1. Upalu sinusa: Istopite mast u kašičici i odmah naspite u pipetu. Da se ne bi mast stegla, radite ovo brzo. Ukapajte u nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Ljekari tvrde da možete se otarasiti i mjesečnog sinusitisa. Mast “probija” sinuse i povlači na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.

2. Gnojni otitis: Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uho. Po potrebi menjati, uz to mazati mast i iza uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se liječe svi otitisi, ne samo gnojni.

3. Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika: Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi uveče, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces puca.

4. Bronhitis, bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu, čmičke na očima: Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašičice masti.

5. Ženske bolesti: fibromioma do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis. U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uveče. Postoje tvrdnje da poslije desetak dana, od ciste bi trebale da ostanu samo uspomene. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, a preko nje najlon kesa. Po mogućnosti, mijenjati na svaka 2 sata.

6. Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima: Nanosi se na oboljelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.
Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni.

7. Troficki čirevi, gangrena: takođe stavljati papirne salvete natopljene mašću i menjati na svaka 2 sata. Iz rana bi trebalo da počne da curi gnoj.

8. Kod liječenja hemoroida: pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

9. Sve što se maže – radi se uveče noć. Obloge na bolesne zglobove, koljena – umotavati.

10. Mast je dobra za ojačavanje noktiju: utrljati u nokte preko noći.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: