10.07.2017 u 13:08 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentari

MOĆAN BIBLIJSKI NAPITAK: Preporodite organizam uz pomoć čudotvornog čaja!

U Bibliji se naziva drvom života, a drevni Egipćani prvi su ga koristili u medicinske svrhe. Ovaj dragulj u svijetu flore pomaže kod najšire lepeze zdravstvenih tegoba, a od njega vrlo lako možete napraviti ljekoviti napitak.

maslinovo-lisce-caj

Otac medicine Hipokrat preporučivao je koncentrat maslinovog lišća oboljelima od raznih stanja. Ljekovitost masline spominje se i u Bibliji koja ovu dragocijenu biljku naziva drvom života, ali većina ljudi još nije upoznata s ljekovitim moćima maslinovog lišća koje se koriste već 3.500 godina.

Istraživanja su dokazala da maslinovo lišće posjeduje antivirusna svojstva i da može da djeluje bolje od farmaceutskih antibiotika.

Dobrobiti ekstrakta maslinova lišća:

1. Ojačava imunološki sistem
2. Sprečava virusne bolesti poput gripa
3. Olakšava bol u grlu, sinusitis i upalu pluća
4. Liječi bolesti poput artritisa, psorijaze, hroničnog umora i prehlade
5. Djeluje poput antimikrobnog agensa za podizanje imuniteta kod liječenja raka
6. Djeluje antibakterijski i protivgljivično kod atletskog stopala, gljivica na noktima, gljivične infekcije i klamidije
7. Sprečava osteoporozu
8. Pomaže kod mršavljenja
9. Održava mentalno zdravlje

Maslinova grančica poznata je kao simbol mira pa ne čudi da čaj od maslinovog lišća djeluje umirujuće, opuštajuće i dragocijeno po zdravlje. Ovaj čaj uspiješno se bori protiv zdravstvenih boljki kao što su grip, herpes, arteroskleroza, infekcija urinarnog trakta, hepatitisa B i drugih.

Sastojci za ljekoviti čaj od maslinovog lišća:

- 15 do 20 osušenih listova masline
- 2 do 3 dl vode

Priprema:

Listove stavite u kipuću vodu i kuhajte ih 10 minuta. Nakon toga, maknite vodu s vatre i pustite da se hladi 15 minuta. Po želji dodajte limunov sok i med da bi čaj imao bogatiji ukus.

Savjet: Za maksimalnu dobrobit, čaj konzumirajte redovno nekoliko sedmica.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: