28.03.2015 u 20:58 | Zdravlje | Komentari

MED I CRVENI LUK LIJEČE SRČANU I PLUĆNU ASTMU

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Srčana i plućna astma:

- 1/2 kg šećera i sok limuna pomiješati i staviti da se pirja. Istovremeno 1/2 kg usitnjenog crvenog luka staviti u drugi lonac da se pirja. Kada se sadržaj obje posude zarumeni zajedno ga pomiješati i zaliti sa pola litre vode i pustiti da uzvrije. Smjesu skidamo odmah čim počne da kuha. Ostaviti da se malo ohladi pa procijediti. U tu smjesu dodati 3 kašikice pravog pčelinjeg meda i malo pošećeriti. Promiješati i staviti u staklenku te dobro zatvoriti. Uzimati malu kašikicu prije jela tri puta na dan.

Srčana astma:

- 1/4 čajnog maslaca pomiješati sa 1/4 kg meda. Dodati 3 do 4 kašike sitno izribanog hrena i miješati pola sata. Uzimati tri puta dnevno po jednu malu kašikicu.
- Kašikicu usitnjenog korijena velikog bedrinca staviti u šoljicu hladne vode i ostaviti da odstoji preko noći. Kada to ujutro procijedite na ostatak nalijete šoljicu proključale vode. Ohlađeno procijediti i preliti u prvu ocjeđevinu. Zasladite sa kašikom pravog meda i piti umjesto vode.
- U jednakim dijelovima dobro pomiješati metvicu, koprivu i gospinu travu, te od te smjese uzeti kašiku na 2 dl ključale vode. Piti dva puta dnevno. Mora se piti dva mjeseca kako bi osjetili poboljšanje stanja. Sa pušenjenm i alkoholom se odmah treba da prestane.

Izvor: aura

Vaš komentar na članak: