25.11.2020 u 19:02 | Recepti, Zdravlje | Komentari

MAGIČNO, JEDNOSTAVNO i JEFTINO! Svaki dan potapa KOPRIVU U VODU i sa njom bukvalno pravi ČUDA! (RECEPT)

Čuli smo za ispijanje vode sa limunom, raznim začinima i dodacima, ali danas vam predstavljamo neobičnu verziju sa stotinu blagodeti – vodu sa koprivom!

tea-3673714_1280

Ova recept se masovno primjenjuje u Rusiji jer pruža snagu i energiju, a kažu da je odličan i za dojilje, jer podstiče laktaciju.

Stvar je u tome što je kopriva svojevrsno skladište veoma važnih vitamina. Sadrži dva puta više vitamina C od crnih ribizli i limuna, više karotena nego šargarepa, dosta vitamina E, kao i fine količine gvožđa, magnezijuma, kalijuma, flavonoida i različitih organskih kiselina.

Kopriva popravlja i aktivira najznačajnije procese u tijelu, poput rada metabolizma, povećava otpornost dobrih bakterija na štetne efekte iz okoline, popravlja zdravlje crijeva i ojačava imuni sistem.

Loading...

Najjednostavniji način da svom tijelu podarite sve blagodeti koprive, jeste da pijete vodu od koprive.

Potopite stabljiku-dvije koprive u činiju s vodom, ostavite da stoji bar sat vremena, procijedite i pijte tokom dana umjesto drugih tečnosti.

Osim što se pije, voda od koprive može da se koristi za pranje kose.

Poznato je da je korpiva jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova za perut, a pritom će lijepo ukloniti masnoće, vlasi će brže rasti i veoma lijepo mirisati na prirodnu svježinu.

Napomena: Važno je da koristite koprivu koja raste u prirodi, ne u gradu. Najbolje je koristiti svježu.

Prije upotrebe bilo kojeg prirodnog lijeka, posavjetujte se sa vašim ljekarom!

Izvor: alo.rs

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: