14.11.2014 u 8:17 | Biljke, Zdravlje | Komentari

Ljekovita svojstva Uspravnog petoprsta ili Srčenjaka ( Iskustva našeg čitatelja )

Prenosimo Vam poruku o ljekoviti svojstvima i iskustva u primjeni našeg čitatelja Roberta Luketić:

10469152_10203966738666103_9000801354425132910_o

Htio bih podijeliti na ovoj stranici nešto iz osobnog iskustva i radi se o biljci koja se nalazi na slici: Uspravna petoprsta ili Srčenjak ( Potentilla erecta ). Više godina se bavim biljem i ona je nova u mojem biljnom svijetu jer nisam nailazio na nju. Sa njom me upoznala Meri Aganović, fitotarapeutkinja kad sam dobio na poklon tinkturu ove biljke.

Nedugo nakon toga sam na terenskoj nastavi u sklopu jednog projekta vezanom uz ljekovito bilje i sam naišao na stanište ove biljke. Uz sva njena dosadašnja svojstva, a to je prvenstveno zaustavljanje krvarenja, proljeva, rana, tegobe sa crijevima, zubobolje, paradentoze, kod vađenja zuba itd. Korijen sadrži naime visoki udjel Tanina ili Trijesalovina koje imaju svojstva da stežu.

Pojavio mi se Herpes iznad usnice s kojim muku mučim odmalena i dogodila se fantastična stvar! Sasvim slučajno zbog svojstava ove biljke sam tinkturu aplicirao na oboljelo mjesto. Nisu napravili mjehurići, sve splasnulo i vrlo mali trag je ostao umjesto neugodne rane koja inače puca, krvari.. ( oni koji imaju Herpes znaju o čemu pričam ) i to za samo jedan dan !

Najbolja stvar protiv Herpesa i što je najvažnije iz Prirode je! Evo ukratko sam htio podijeliti ovo otkriće jer je upravo sad vrijeme kada se korjen ove biljke vadi.

Zahvaljujemo našem čitatelju

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: