20.11.2015 u 10:31 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Lijek za pušače: Kako da vam za tri dana pluća budu kao nova

Dobar rad pluća vodi boljem zdravlju i raspoloženju, a njihovo povremeno čišćenje posebno je dobro za pušače, ali i za ostale koji udišu razne nečistoće iz vazduha.

pusenje

Čišćenje pluća od toksina, kao i cijelog tijela, odlično je jer pomaže pravilnom radu, a tad se osjećamo bolje. Posebnu pažnju na ove savjete trebalo bi da obrate pušači. Tretman čišćenja pluća traje tri dana, ali ove voćne sokove dobro je uvrstiti u redovnu ishranu. Sokove je dobro pripremati u kućnoj radinosti jer se jedino tako dobija pravi, prirodni sok u kojem nema nikakvih dodataka.

Trodnevno čišćenje pluća:

– Dva dana prije početka čišćenja prestanite da jedete i pijete mliječne proizvode. Telo se mora riješiti toksina iz tih proizvoda nakupljenih u tijelu.

– Prvog dana režima popijte šoljicu biljnog čaja prije spavanja. To će izbaciti otrove iz crijeva.

Loading...

– Pluća se tokom čišćenja ne smiju opterećivati težim fizičkim aktivnostima.

– Prije doručka popijte 300 ml vode s dva iscjeđena limuna.

– Potom popijte 300 ml soka od grejpa, ali ako vam je ukus previše odbojan, popijte istu količinu soka od ananasa. Sokovi od ovog voća sadrže prirodni antioksidans koji poboljšava rad sistema za disanje.

– Između doručka i ručka popijte 300 ml soka od pomorandže jer će vam to alkalizovati krv tokom tri dana čišćenja.

– Za vrijeme ručka popijte 400 ml soka bogatog kalijumom jer on djeluje kao tonik za čišćenje. Kalijuma ima u bananama, višnjama, kruškama…

– Prije spavanja popijte 400 ml soka od brusnica, to će pomoći u borbi protiv bakterija u plućima koje mogu izazvati infekciju.

– Namačite se 20 minuta u vrućoj kupki ta tri dana jer kroz znojenje izlaze toksini iz tijela.

– U posudu s kipućom vodom stavite pet do deset kapi eteričnog ulja eukaliptusa i inhalirajte s peškirom preko glave. Udišite paru dok se voda ne ohladi.

Za tri dana ćete osjetiti veliko poboljašanje.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: