13.12.2015 u 23:18 | Recepti, Zdravlje | Komentari

LIJEK STAR 2.000 GODINA: Produžava život i sprečava tumor!

Stari lijek iz Tibeta liječi poremećaje u ishrani, sprečava infarkt srca i mozga, sprečava nastanak tumora, popravlja vid, ali i pomlađuje i garantuje dug život.

tibet

Recept čiju osnovu čini bijeli luk i limun uzima se na prazan želudac, svakog jutra.

Priprema:

- 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna s korom, sitno samljeti.

Prokuhati 1,5 litru vode, a potom smanjiti vatru i dodati mljeveni bijeli luk i limun. Poklopiti posudu u kojoj se sastojci kuhaju. Na laganoj vatri smjesu prokuhati 14 – 15 minuta, ni minutu duže. Nakon što se smjesa ohladi staviti je u staklenu posudu.

Loading...

Lijek se konzumira svako jutro – 0.5 dcl, 25 dana. Kada potrošite lijek napraviti pauzu 10 dana, a potom ponoviti postupak.

Napomena:

Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana. Nakon izlječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdravim osobama preporučuje se primjena jedne do dvije količine godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 mjeseci.

Tibetanski čaj za dugi život:

Ovaj tibetantski čaj koristi se kao zaštita od stresa i produžava životni vijek.

- 2 litre vode potrebno je prokuhati 5 minuta, zatim ohladiti. Kada se ohladi, dodati 5 grama izrendanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa.

Najbolje ga je piti tokom cijelog dana, na gutljaje

Izvor: kucnilekar

Vaš komentar na članak: