18.09.2016 u 18:36 | Zdravlje | Komentari

Lijek iz kuhinje: Znate li što je čak 100 puta snažnije od antibiotika?

Ta moćna namirnica od davnina je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a sada je potvrđeno da je njena korist i puno veća.

tablete-pixabay

straživanje Sveučilišta u Washingtonu potvrdilo je da jedna zdrava namirnica puno bolje liječi trovanje hranom od antibiotika. Riječ je o češnjaku ili bijelom luku čiji je ključni sastojak dialil sulfid čak 100 puta jači u borbi protiv trovanja hranom nego antibiotici, otkrilo je istraživanje Sveučilišta u Washingtonu.

Češnjak ne samo da je jači od antibiotika eritromicina i ciprofloksacina, koji se najčešće koriste kod trovanja hranom, nego i djeluje odmah, tvrdi istraživanje.

Djeluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom. Napravite prirodni antibiotik za manje od 10 kuna.

Jedno drugo novije istraživanje je pak otkrilo da ova začinska biljka povećava ukupnu razinu antioksidansa u tijelu, tvari ključnih za naše zdravlje. Češnjak se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda. Ključan je dio mediteranske prehrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: