15.05.2015 u 22:55 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Kvas od cvekle čisti jetru i normalizuje krvni pritisak – recept!

Kvas od cvekle je veoma koristan, sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i crijeva. Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle sprećava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih „otpada“, otklanja opstipaciju i druge probleme sa crijevima, piše portal uspesnazena.com!

kvas-od-cvekle-650x326

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak (smanuje ga) na duži vremenski period, koristan je kod ateroskleroze.

Ja sam kvas od cvekle, po ovom receptu, koristila za čišćenje jetre (poslije agresivne hemioterapije). Proces pripreme nije težak, dostupan je svakome.

Za pripremu ljekovitog kvasa od cvekle biće potrebno:

– staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)
– 700 gr cvekle (otprilike 3 svjeze cvekle srednje veličine)
– 2 kasike brasna ili 2 parčerta ražanog hljeba
– 200 gr šećera
– 100 gr suvog grožđa

Priprema

– Uzeti svježu opranu cveklu i isjeci na kockice ili tanke kriškice i poslagati u čistu teglu

Loading...

– dodati suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera

– teglu napuniti hladnom prokuvanom vodom i promješati

– teglu pritvoriti plasticnim poklopcem ili jos bolje umotati duplom gazom (da vaš kvas „diše“) i ostaviti na toplom mjestu na 6-7 dana da fermentira

– dva puta dnevno mješati sadržaj tegle i po potrebi skidati pjenu

– nakon 7 dana smjesu procijedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle.

Piti po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Kvas čuvati u frižideru.

Ovu metodu primenjuju ljekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma. I kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Popijte sav vas kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponovite treći put.

Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!

Poslije prve popijene tegle kvasa kod mene se stabilizovao pritisak. Kada preporučujem kvas od cvekle po ovom receptu svojim prijateljima, upozoravam ih na to da prilikom čišćenja mogu krenuti pijesak i sitni kamenčići iz bubrega. Inače, ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

Postoje i kontraindikacije:

Kvas nije preporucljiv za one koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija ljekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: