07.10.2015 u 21:12 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Korijen koji uništava stanice raka prostate i jajnika!

Dokaz da je Bog mislio na sve kada je stvarao naš planet je pred nama. I stvarajući korjenje i krtole, Bog je mislio na čovjeka, svoje ljubljeno biće, ulijevajući u korjenje zdravlje koje će biti na usluzi čovjeku za života na Božjem planetu.

jajnici

Među velikim Božjim ljekovima na svijetu svakako se nalazi đumbir. Đumbir se dugo koristio za tretiranje upala i mučnina, ali rezultati koji su prezentovani na predavanju American Assoaciation for Cancer Research otkrivaju da u svakoj instanci kada se koristio prah đumbira za liječenje ćelija raka, one su sve izumrle nakon izlaganja tom sastojku. U medicinskom žargonu to se zove apopotoza (programirana smrt ćelije).

Kada je đumbir prisutan, ćelije raka čak napadaju jedna drugu, to se zove autofagija. Dok se đumbir smatra kao sjajan prirodni lijek za one koji prolaze hemoterapiju, (mučnina) osobe koje imaju rak mogu ga koristiti na sopstvenu volju u većim količinama. No za potpuno i gotovo sigurno izliječenje od raka, preporučuje se terapija samo đumbirom, bez hemoterapije i u kombinaciji sa drugim prirodnim lijekovima, poput meda.

Jedna druga studija koja pokazuje đumbira sposobnosti u borbi protiv raka jajnika navodi: Đumbir sprečava rast i modulira izlučivanje angiogenih faktora u ćelijama raka jajnika. Korišćenje dijetetskih supstanci kao đumbir, imaju potencijal u liječenju i prevenciji raka jajnika.

Loading...

Široki spektar ljekovitosti u liječenju raznih bolesti!

Uzgaja se već hiljadama godina, pominjan je vijekovima prije Hrista u Kini, a u srednjem vijeku je spašavao od kuge, liječio srčane probleme. Kao i nekada, danas se najviše koristi u kuhinjama daleke Azije, a specifična egzotična orijentalnosti, te globalna popularnost i dug proces zrijenja razlog su njegove malo veće cijene.

Vrijednost đumbira je u sadržaju aktivnih materija koje imaju analgetske, sedativne, antipiretske i antibakterijske učinke. Konzumacija đumbira liječi želudačno-crevne poremećaje nastale putnom mučnine ili trudnoćom. Istovremeno đumbir nema nepoželjnih nuspojava, kao što je npr. pospanost, koje se pojavljuju uzimanjem farmaceutskih preparata. Olakšava varenje (podražuje peristaltiku i lučenje želudačnog soka), djeluje protiv nadimanja i stišava želudačno crijevne grčeve. Đumbir se uzima i za jačanje apetita.

Preventivno djeluje protiv zaraznih bolesti jer je antiseptik (uništava mikroorganizme), stimuliše sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu. Djeluje i protivupalno, što se odnosi na mnoge bolesti, uz ostalo, na reumatoidni artritis, kada uzimanje đumbira smanjuje bolove, otoke i jutarnju ukočenost, a poboljšava pokretnost zglobova. Djeluje kao antikoagulans, tj. sprečava zgrušavanje krvi i stvaranje tromba.

Djeluje povoljno na rad jetre i smanjuje holesterol. Pomaže kod migrene i drugih vrsta glavobolja. Takođe, đumbir snižava povišenu tjelesnu temperaturu. Djeluje i kao antioksidans, tj. protiv štetnog djelovanja slobodnih radikala, a uz ostalo sadrži curcumin i djeluje protiv raka i ateroskleroze.

Đumbir možete koristiti u neograničenim količinama, kao začin, kao sok ili čaj u hrani ili u piću. Kao začin prisutan je u svim prodavnicama a kao korijen potražite ga u prodavnicama organske hrane.

Isprobajte ovu gomoljastu biljku darovanu od Boga ako imate želju uz Božju pomoć riješiti se bolesti i tegoba!

Izvor: web-tribune.com

Vaš komentar na članak: