14.02.2017 u 13:34 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Kako sam izliječio rak pšeničnom travom: Detaljna uputstva i recept čovjeka koji je odbio hemioterapiju

Pored toga što ubija maligne ćelije, specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte, kao i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih sudova, i uopšteno obogaćuje ishranu!

sok od psenice

Kada su ljekari rekli 74-godišnjem Deniju Mek Donaldu iz Irske, da ima rak želuca, tako žestok da je najvjerovatnije da će ga ubiti u roku od tri mjeseca, on je odlučio da ignoriše njihove savjete kako bi izbjegao tretman toksične hemioterapije i da prihvati prehrambeni pristup ozdravljenju.

Četiri godine kasnije, Deni je sjajno, zahvaljujući dnevnom protokolu koji je usvojio i koji uključuje i ispijanje sokova pšenične trave (mlade pšenice), hranjive guste “superhrane” s raznim nevjerovatnim zdravstveneim beneficijama.

Prema pisanju medija Sunday World, Deni je postao svjestan svog stanja kada mu je čir na želucu odjednom eksplodirao u njegovom stomaku. Nakon što je prevezen u bolnicu s farme na kojoj živi, ljekari su se borili da suzbiju krvarenje, da bi pritom otkrili da je Deni zapravo imao težak oblik raka želuca koji se proširio po cijelom tijelu.

Loading...

Oni su ga upozorili da je jedini način na koji bi se oslobodio od raka, prema njihovom mišljenju, bio prolaz kroz konvencionalno liječenje – hemioterapija i zračenje.

Za razliku od većine ljudi, Mek Donald je odlučio da istraži druge metode liječenja. Kasnije je obavijestio svoje ljekare da se opredelio za vlastiti domaći tretman koji uključuje mladu pšeničnu travu.

Nimalo iznenađujuće, doktori su bili prilično ljuti, ističući kako će on biti “mrtav u roku od nekoliko nedelja”, ako bi odbio njihove doktorske savjete. Ali Deni je izabrao pšeničnu travu umjesto hemioterapije.

“Rekao sam doktorima da nisam bio spreman da se podvrgnem toku liječenja koji mi je predložen. Znao sam da će me ubiti. Oni su bili bijesni što sam došao do tog zaključka. Moj privatni doktor me je upozorio da ću biti mrtav za tri mjeseca”, istakao je Mek Donald.

Denijev izbor za korišćenje pšenične trave kao tretmana za njegov rak se temeljio na brojnim iskustvima za koje je čuo od prijatelja o čudesnom ljekovitom svojstvu zelene pšenice.

“U roku od sedam dana osjećaj peckanja koji sam imao je otišao, i ja sam se osjećao puno bolje. Prestao sam da uzimam tablete koje su mi bile propisane i od tada nisam uzeo ni jednu tabletu do dana današnjeg. Mjesec dana kasnije bol je potpuno nestao i znao sam da sam na putu oporavka. Pšenična trava je djelovala. Napravio sam pravu odluku nakon odbijanja savjeta doktora”
, rekao je on.

Takođe, Mek Donald je dobio svu težinu koju je izgubio kao rezultat korišćenja lijekova za njegovu bolest. Počevši sa samo jednom 28 grama pšeničnog soka dnevno, kasnije je stigao do 200 grama pšenične trave na dan. Deni kaže da je uspješno izliječio rak.

“Znam puno doktora koji misle da pšenična trava nema kvalitete i sposobnosti za ubijanje raka, ali ja sam živi dokaz da to nije istina i da ona funkcioniše”, dodaje on.

Šta je to mlada zelena pšenica ili pšenična trava?

Mlade zelene travke žitarica, koje se melju, danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode.

Lišće mlade zelene pšenice jedna je od spektakularnih namirnica krcatih materijama sa dobrim efektom na organizam. To je zapravo mlada zelena pšenica ubrana prije razvitka zrna (plodova) i transformacije u stabljiku zlatnih klasova. Kao mlada biljka, pšenica sastavom više liči na zeleno lisnato povrće nego na žitarice. Bere se kada je visoka oko 15 do 20 cm kako bi se optimalno iskoristili nutrijenti koji iz zrna prelaze u lišće. Potom se provodi ekstrakcija i sušenje, a zatim nastaje zeleni prah koji se može otopiti u vodi ili dodati raznovrsnim zdravim voćnim i povrtnim sokovima.

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica danas pouzdano predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidanata, pa se veruje da može da zaštiti čovjeka od brojnih bolesti današnjice.

Nutritivne i zdravstvene karakteristike mlade pšenice

Kada se uzgaja u organskim uslovima, lišće mlade pšenice zadržava 82 od 92 minerala prisutnih u zemlji, a procjenjuje se da 1 kašičica praha mlade pšenice (3g) sadrži istu količinu minerala kao i pola kilograma organski uzgojenog voća i povrća.

Lišće mlade pšenice sadrži vitamine A, C, B, E i K, kao i minerale koje nalazimo u zemlji uključujući kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, kalijum, fosfor i kobalt.

Odličan je izvor aminokiselina i enzima, a budući da sok lišća mlade pšenice nije termički obrađen, ne dolazi do promjene njihove strukture uzrokovane toplinom.

Specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte. Zbog brojnih biljnih hemikalija koje sadrži smatra se da poseduje antikarcinogeni i detoksikacijski efekat. Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih sudova, i uopšteno obogaćuje ishranu.

Posebno se preporučuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihičkim i fizičkim naporima, sportistima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetičarima, a i kod neredovne i jednolične ishrane.

Mlada pšenica odlično se uklapa u strategiju očuvanja zdravlja na prirodan i ekološki održiv način u svrhu povećanja nivoa životne energije.

Recept za detoksikaciju

Ukus soka mlade pšenice u početku se može činiti neobičnim, pa se preporučuje da se pšenica kombinuje sa nekim drugim voćnim ili sa sokom od povrća. Posebno se dobro slaže sa sokom od jabuke.

Zbog intenzivnog ukusa i visokog sadržaja nutrijenata, počinje se sa oko 3g dnevno (jedna kašičica praha), a zatim se postupno povećava količina do oko 6 g dnevno (dvije kašičice praha).

Izvor: stil/novi-svjetski-poredak.com

Vaš komentar na članak: