26.09.2015 u 21:58 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Kako napraviti ljekovitu tinkturu od češnjaka za pomlađivanje i čišćenje organizma kod kuće

Godine 1971. u ruševinama tibetanskog manastira pronađen je pet tisuća godina star zapis na glinenim pločicama. Taj zapis preveden je na sve jezike svijeta, a sadržavao je recept za ljekovitu čudo-tinkturu od češnjaka koja pomlađuje i revitalizira čitav organizam. Da bi se dodatno pojačala njena djelotvornost, tinkturi je dodan još jedan sastojak – čili papričice.

Foto pixabuy

Foto pixabuy

Ova čudesna tibetanska tinktura liječi:

- aterosklerozu
- hipertenziju
- bolesti pluća
- artritis i reumatizam
- vidne i slušne poremećaje
- impotenciju
- manjak apetita
- gastritis
- čireve na želucu i hemeroide

Pravilnim uzimanjem, ova tinktura:

- čisti tijelo od masnoća
- ispire kalcificirane naslage
- poboljšava metabolizam
- otapa krvne ugruške
- regulira tjelesnu težinu
- i najvažnije: smanjuje unutarnje i vanjske tumore!

Recept za tinkturu od češnjaka
Sastojci:
- 350 grama češnjaka
- 220-250 grama 90-postotnog etilnog jestivog alkohola
- 3-4 ljute papričice (po želji)

Priprema:

Prilikom pripreme koristite posude i alat od drveta, porculana ili stakla.

Usitnite češnjak i čili papričice, stavite ih u staklenku i prelijte s alkoholom. Čvrsto zatvorite staklenku i ostavite je deset dana u hladnjaku.

Svaki je dan protresite i pratite kako poprima zelenkastu boju. Nakon deset dana dobro ocijedite tinkturu kroz gazu i ostavite je tri dana u hladnjaku, a zatim možete početi s kurom.

Tablica uzimanja tinkture

20 minuta prije svakog glavnog obroka uzmite predviđenu dozu tinkture razmućenu u malo domaćeg mlijeka ili vode. Nakon što dosegnete dozu od 25 kapi, nastavite je tako uzimati dok ne potrošite tinkturu do kraja.

Loading...

tablica-za-tinkturu-cesnjaka

Napomena

Kura s tinkturom češnjaka smije se ponoviti tek nakon 2-5 godina.

Ako imate želučanih problema ili uzimate lijekove, posebno antikoagulanse, posavjetujte se s liječnikom prije početka kure.

Prvih dana moguća je pojava blagih tegoba zbog čišćenja organizma – poput osipa, vrtoglavice, glavobolje ili boli u želucu. Ako se simptomi ne smanje za 2-3 dana, prestanite s kurom.

Moć češnjaka

Češnjak se dokazao kao moćan i univerzalan lijek kroz mnoge generacije, a i mnogi znanstvenici službeno su to potvrdili.

Glavni aktivni spoj u češnjaku je alicin, koji posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje.

Znanstveno je potvrđeno da češnjak djeluje kao antibiotik širokog spektra na bakterije i crijevne parazite, a u većim dozama liječi encefalitis.

Istraživači s Državnog sveučilišta u Washingtonu dokazali su da je češnjak sto puta djelotvorniji od dva popularna antibiotika protiv čestih uzročnika trovanja hranom.

Posebice je ubojit za bakteriju Campylobacter jejuni, koja može biti okidač rijetkog Guillain-Barre syndroma.

Neredovita probava uzrok je mnogih bolesti. Zbog svojstava stimuliranja i čišćenja crijeva te poticanja želučanih sokova, češnjak je izvrsno preventivno sredstvo za bolesti želuca i crijeva.

Antikancerogena svojstva

Češnjak sadrži preko 30 antikancerogena koji zaustavljaju najstrašnije agense koji uzrokuju rak, poput nitrozamina i aflatoksina vezanih uz rak želuca, pluća i jetre.

Brojne studije potvrđuju njegovu antikancerogenu aktivnost, a jedna od njih ustanovila je da konzumiranje češnjaka dvaput tjedno smanjuje rizik od raka pluća za 44 posto.

Češnjak je općenito jedna od najmoćnijih namirnica jer pojačava antioksidativnu otpornost tijela i jača sve funkcije u organizmu.

Preporučljiv je kod bolesti jetre, endokrinih žlijezda, zglobova, kostiju, mišića i živaca.

Štiti srce i krvne žile

Češnjak je saveznik našeg kardiovaskularnog sustava, jer snižava krvni tlak – jedan od glavnih uzročnika infarkta i izljeva krvi u mozak.

Čisti žile od masnih nakupina, regulira kolesterol i potiče rad eritrocita – tjelešaca koja prenose kisik. Svakako je preporučljiv pušačima, jer suzbija i trovanje nikotinom.

“Uzimanje nekoliko režnjeva češnjaka dnevno kod srčanih bolesnika smanjuje rizik od infarkta za 50 posto.“

Smanjuje tjeskobu i liječi dijabetes

Tijekom istraživanja o djelovanju češnjaka na živčani sustav, primijećene su pozitivne nuspojave.

Ispitanici su osjećali manji umor, tjeskobu, osjetljivost, uznemirenost i razdražljivost. Njihovo raspoloženje se značajno popravilo.

Češnjak je poželjan i na meniju onih koji boluju od dijabetesa jer regulira glukozu u krvi, i općenito svih koji se bore s viškom kilograma.

Ljekovito djelovanje čili papričica

Iako su čili papričice sporedan sastojak u tinkturi, po ljekovitosti ih možemo staviti uz češnjak.

Čili papričice imaju jaka antibakterijska i antioksidacijska svojstva i pospješuju otapanje krvnih ugrušaka.

Otvaraju sinuse i dišne puteve, razgrađuju sluz u plućima, potiču iskašljavanje, sprečavaju bronhitis, emfizem i čir na želucu te liječe glavobolju.

Najljekovitijim spojem u čili papričicama smatra se kapsaicin, koji je zaslužan za njihov ljut okus.

Kapsaicin se putem injekcija daje kod bolova od artritisa, a lokalno se primjenjuje kao mast za psorijazu.

Čili papričice potiču stvaranje endorfina zaslužnih za dobro raspoloženje, pa uz češnjak, odlično su sredstvo protiv tjeskobe i depresije.

Izvor: alternativa-za-vas

Vaš komentar na članak: