30.12.2020 u 17:37 | Recepti, Zdravlje | Komentari

POSLUŠAJTE SAVJETE PROFESORA(68): JA SAM ZDRAV – ONDA SVAKO MOŽE BITI ZDRAV! Ovako se kosmonauti drže zdravima!

Najbolji od najboljih ulaze u astronaute, i svi moraju imati dobro zdravlje! Ivan Pavlovič Neumivakin je poznati sovjetski profesor koji se brinuo o zdravlju kosmonauta i razvio poseban sistem koji omogućava istraživačima svemira da se nikada ne razbole.

profesor

Novine su pune njegovih istraživanja, neobičnih dostignuća i razlikuju se od metoda popularnih u tradicionalnoj medicini.

Gledajući fotografije 86-godišnjeg Ivana Pavloviča, čovjek nehotice želi da slijedi njegov savjet – cvjetajući i energičan dekica u tako uglednom dobu prolazi bez lijekova. I uvjerava da za to treba samo da uzmete u obzir jednostavne zakone očuvanja zdravlja.

Ivan Pavlovič savjetuje da jedete manje.

Smanjenje uobičajenog dijela hrane korak je ka liječenju tijela i poboljšanju varenja. Sav višak hrane uzrokuje bolest!

Idealna ravnoteža proizvoda za jedan dan prema Neumivakin-u: proteini (poželjno povrće, nemasno meso i riba) – 15–20%; biljna hrana – 50-60% (što više sirovog voća i povrća); ugljeni hidrati (uglavnom hljeb sa grubim vlaknima i žitarice) – 30–35%.

Što bolje žvaćete hranu, to se ona bolje apsorbuje.

Žvaćite hranu dok njen karakteristični ukus ne nestane. Nikad ne jedite i ne kuvajte u ljutnji i žurbi, pokušajte da jedenje bude poseban ritual.

Loading...

Ne mješajte hranu sa ugljenim hidratima sa proteinima – pokušajte da razdvojite ugljene hidrate i proteine u dva odvojena obroka.

Odmorite se poslije jela.

20 minuta odmora je dovoljno da se tijelo u potpunosti preda procesu varenja i upije sve dragocjene supstance u stanju mirovanja. Zapamtite da je probava sama po sebi energetski intenzivan proces.

Večerajte najkasnije od 18 do 19 sati.

Vrlo je važno! Vaša večera ne bi trebalo da kasni – tada će nestati svi problemi sa prekomjernom težinom, a tijelo će se savršeno očistiti.

Pijte vodu 10-15 minuta prije obroka.

Nakon jela 2 sata ne pijte ništa – ovo se odnosi na vodu, kafu, čaj, kompot itd. Ovo je optimalni režim pijenja za bolju probavu. Obavezno pijte 2 litre vode dnevno, nadgledajte njen kvalitet – ovo je osnova zdravlja.

Ne jedite vruću hranu – samo toplu hranu.

Isto važi i za pića.

Napravite posni dan jednom nedeljno.

Izaberite onu koja najbolje odgovara vašem tijelu: dan voća, sokova, kefira ili povrća. Takvi dani posta pojačavaju odbranu tijela.

Šetajte češće.

Dodajte svakodnevnu šetnju u vašu rutinu. Zaboravite na lift i vaše fizičko stanje neće biti ništa gore od stanja astronauta.

Ne jedite ako vam se ne sviđa!

Prisiljavanje sebe da jedete i trpate hranu u tijelo je zločin protiv zdravlja. Ako niste gladni, to znači da prethodno pojedena hrana još nije svarena.

Ne radite drugim ljudima ono što sami sebi ne biste poželeli.

Kako se ovo odnosi na zdravlje? Profesor Neumivakin vjeruje da duhovni pad neizbježno dovodi do prijevremene smrti – kada je čovjek slab duhom, njegovo tijelo takođe slabi.

Ako tokom bolesti imate visoku temperaturu, savjetuje se post.

Na temperaturi je potrebno piti puno tečnosti, posmatrati odmor u krevetu i neko vrijeme odbiti jesti. Tada će oporavak doći vrlo brzo.

Pijte vodu na prazan stomak sa prstohvatom soli.

Ovo će vas osloboditi stagnacije žučne kese i pomoći tijelu da aktivno radi cio dan.

Samodisciplina je nešto bez čega dobro zdravlje nije moguće, kaže Ivan Pavlovič. Gornja pravila su očigledna, jednostavna i jasna. Da ih se svi pridržavaju, život bez lijekova postao bi stvarnost!

Zapamtite ove zlatne kanone zdravlja i tada će svaka bolest ostati u prošlosti. Podijelite osnove sistema za poboljšanje zdravlja Ivana Pavloviča Neumivakin-a sa svojim prijateljima, brinite o njima!

Izvor: dnevni

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: